Rosstars vindt zichzelf terug maar verliest wel

VoV, 24-10-2021. 15:13 uur. Een reeks van 4 wedstrijden tegen de beoogde kampioenskandidaten in de eerste divisie A, dat is waar Rosstars afgelopen zaterdag aan begon.

Waar de Rossumse dames vorige week nog een aantal speelsters moesten missen en door een complete offday de punten zo ongeveer gratis aan Dash meegaven, kon het deze zaterdag in ieder geval weer compleet aan de start verschijnen. Maar dat compleet zijn betekende niet dat alles op orde was bij Rosstars. Zo verscheen een aantal speelsters geheel ongetraind aan het begin van deze wedstrijd.

Of het de naweeën waren van vorige week of de onstabiliteit door de afwezigheid van speelsters de afgelopen weken is niet duidelijk, maar toen de wedstrijd begon leek de juiste weg nog niet geheel ingeslagen. Vanaf 3-3 leek het opnieuw helemaal weg bij de thuisploeg. Tegenstander Set-Up ’65 kreeg in één serviceserie een voorsprong van maar liefst 9 punten te pakken en keek Rosstars tegen een 3-12 achterstand aan.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd wisten de Rossumse dames zichzelf nu wel te herpakken en werd de strijd wat gelijkwaardiger. Op 11-21 was het duidelijk dat de strijd na die ene serviceserie wel aardig gelijk op ging. Het geslagen gat in het begin was echter niet meer te dichten en Set-Up’65 haalde dan ook de eerste set terecht binnen met 11-25.

Rosstars had zich duidelijk herpakt en begon haar eigen spel weer beter onder controle te krijgen. Juist dit was de opdracht en het doel dat trainer/coach Tjarko Muis vooraf had aangegeven. Set-Up ’65 mag door hun prestaties inmiddels gezien worden als outsider voor de titel en daarom lag de focus voor Rosstars met name op het herstellen van het eigen spelniveau.

De tweede set nam Rosstars brutaal een 6-2 voorsprong en bleef via 12-10 en 17-13 constant aan de goede kant van de score.  Toen de punten boven de 20 zich aanmeldden waren het de bezoekers uit Ootmarsum die de set omdraaiden en een 20-23 voorsprong pakten. Rosstars wilde zich duidelijk niet laten kennen en knokte zich terug tot 23-23 en kwamen zelfs op een 24-23 setpoint.

Waar de thuisploeg verzuimde het verdiende setpoint te verzilveren waren het de bezoekers die vervolgens bij hun derde setpoint toe wisten te slaan en met 26-28 alsnog de set voor de neus van Rosstars wegkaapten.

Dat dit een mentale tik was voor de Rossumse dames was duidelijk. Het gevoel dat ze verdiend hadden die set te winnen zorgde er mede voor dat de derde set eigenlijk constant achter de feiten aangelopen werd. Via 3-9, 11-17 en 12-21 moest Rosstars ondanks hard werken de set met duidelijke cijfers aan Set-Up ’65 laten met 13-25.

Wie denkt dat Rosstars zich hierbij neer zou leggen en de vierde set ook zomaar zou laten schieten had het mis. De Rossumse dames wisten zich opnieuw te herpakken en kregen hun eigen spel weer wat beter op de rit. Set-Up ’65 drukte door en wilde de laatste set duidelijk snel in de tas meenemen naar Ootmarsum, maar Rosstars knokte zich terug in de wedstrijd en bleef via 13-15 en 21-22 eigenlijk constant meedoen om de setwinst. De dadendrang van de bezoekers bleek helaas voor Rosstars toch net te groot. Met 21-25 ging ook het laatst te verdelen punt mee met de ploeg uit Ootmarsum.

Trainer/coach Tjarko Muis van Rosstars was ondanks het verlies niet ontevreden. “We hebben twee sets ons eigen spel weer laten zien en daarmee bewezen ook tegen dit soort tegenstanders prima mee te kunnen.” Waar de frustratie van de trainer ligt is dat de beloning voor de dames uit bleef. “Het was fijn geweest als we een set of misschien zelfs twee hadden kunnen pakken. De meiden verdienen de beloning voor het harde werk.”

Rosstars wacht een aantal moeilijke weken. De komende drie wedstrijden zijn opnieuw tegen teams die zullen strijden om het kampioenschap. Rosstars zal in ieder geval gaan proberen puntjes te sprokkelen tegen deze hoog aangeschreven teams, waarvan VoCASA de eerste is die in Nijmegen de Rossumse dames zal ontvangen.

gh @ VoV, verslag van Rosstars dames 1, foto Herman van der Wal.