Vizier op volleybal

 

Ruime, dik verdiende uitzege WVC Volley H1

VoV, 01-12-2019. 14:07 uur. Wat kan volleybal toch een fascinerend spelletje zijn… Zaterdag 30 november stond de uitwedstrijd tegen Time Out ’75 H1 op het programma. Dit is een tegenstander die we goed kennen, die een vaste basis heeft en waar ook menig verhit en spannend duel mee is uitgevochten. Zo staat van vorig jaar de hard geslagen bal van Wiljen Veldhuis tegen de antenne op setpoint tegen nog aardig vers in het geheugen. WVC Volley kon door de 5 punten tegen Voorwaarts (23-11-2019) met een lekker gevoel richting Diepenheim afreizen.

Maar aan de andere kant: er kon geen hulp zijn vanuit het 2de team en WVC was dan ook met precies 6 spelers: 2 spelverdelers, 1 diagonaal en 3 passer-lopers. Niet bepaald geruststellend tegen een goed collectief zoals Time Out. Daarentegen bleek Time Out wel een ruime selectie te hebben, maar misten zij spelverdeler, toch wel een essentiële pion in een volleybalteam. Een vreemde wedstrijd in een gekke competitie, waarin de verschillen klein zijn en Vips Bardot na 9 wedstrijden koploper is.

Set 1 begon met het oude 2-4 spelletje waarin Peter en Eddy Oosterhuis spelverdelers waren, Ruben de Koeijer en Hans Gelten de buitenaanvallers en Rik Buijse en Wiljen Veldhuis de midaanvallers. Deze opstelling zou vier sets lang niet veranderen, je zou het een voordeel kunnen noemen met 6 man…Maar ook Time Out had weinig inspiratie aangezien ook hun opstelling vier sets lang niet of nauwelijks veranderde, wat toch vreemd is met een ruime selectie.

Het beeld van de wedstrijden was dan ook in alle sets verrassend en constant. Bij WVC Volley stond er een ijzersterke basis, waarin elk facet van het volleybalspelletje perfect werd uitgevoerd. Met de service werd veel druk gezet, maar weinig fout geserveerd. Blokkerend en verdedigend werd goed neergezet, zodat de aanvallers van Time Out moeilijk konden scoren. De passing was prima, zodat de gelegenheidsaanvallers op mid (Wiljen en Rik) en dreiging hadden (telkens een mannetje mee) en ook aangespeeld konden worden.

De spelverdeling was als vanouds goed, gevarieerd en constant. En dan scheelt het Eddy en Peter ook een prima balletje konden slaan. Ook de buitenaanvallers Hans (zonder training, aandachtspuntje) en Ruben (die een geweldige wedstrijd speelde) waren met harde klappen en tactische ballen op dreef. En dat alles onder toeziend oog van de toekomstige mid-aanvaller Daniel Brouwer op de tribune.
Time Out stelde daarentegen teleur. Met slappe servicedruk en matige passing breng je jezelf al snel in problemen, maar het echte probleem was het voorspelbare spel. Time Out leunt normaal vooral op twee aanvallers en de vaste spelverdeler en dat was te merken. Hun gelegenheidsspelverdeler was constant slecht, aanvallers konden niet scoren en dan is het snel klaar. Opvallend is wel dat de coach van Time Out weinig wisselde ondanks dat het een hopeloze missie was.

Er waren wel wat opvallende momenten tijdens de wedstrijd. Zo maakte Wiljen Veldhuis vriendjes met Time Out door in het fluitje van de scheids een ketser te serveren. Vraag is wel of Wiljen of de scheidsrechter besloot dat er mocht worden geserveerd. Peter Oosterhuis maakte in de 3de set een mooie servicereeks van 8 punten om na een kleine opleving van Time Out de genadeslag toe te dienen. Hans Gelten sloeg een keertje door in de straat en kwam daarbij de neus van de tegenstander tegen. Tijdens het stoppen van de bloedneus was de vraag of de bal nu wel of niet de antenne had geraakt. Ook de scheidsrechter had er zin in met als hoogtepunt de hilarische beslissing om een dragende bal niet af te fluiten. De vraag was hier of de bal vanuit de navel weg kwam of nog dieper werd gedragen…

De setstanden waren trouwens heel duidelijk hoor. De 1ste set was nog enigszins ‘close’, 21-25, maar daarna was het snel bekeken: 12-25, 16-25 en 17-25.

Een heerlijke wedstrijd die het 6-tal ook een heerlijk gevoel meegaf. Iedereen zat er lekker in en dit gaf ook een prima sfeertje in het team. Met deze 5 punten stijgen we weer een plekje (8ste) en is er zelfs aansluiting richting de 5de plek. In de komende wedstrijd gaan we dit doorzetten en wel tegen Webton Hengelo H2 (de nummer 2 van de competitie). Een moeilijke wedstrijd tegen een geslepen tegenstander en een spelletje wat ons niet ligt. De wedstrijd is vrijdag 6 december om 21.15 uur in Wierden.

gh @ VoV, verslag van Hans Gelten, Weghorst Makelaardij WVC Volley. Foto Jan van den Noort.