RVV laat wederom zien wie de sterkste is

VoV, 04-10-2020. 11:43 uur. Nadat RVV twee weken geleden in eigen huis tegen VTC Woerden de overwinning pakte, kwam in Katwijk weer een goede bekende op bezoek. Servia is ook een promovendus uit de Tweede Divisie, vandaar dat beide ploegen elkaar redelijk kennen. Vorig seizoen wonnen allebei de teams een keer overtuigend. Dit keer was het RVV dat aan het langste eind trok. (3-1).

De eerste set begon nadat er een minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan Ashley Meulenberg – van der Drift. De vrouw van RVV-libero Vito Meulenberg overleed afgelopen maandag op veel te jonge leeftijd. De afgelopen week is dit, logischerwijs, veel in de gedachten van de selectie geweest. Wel was er de volle overtuiging om, met z’n allen, voor de overwinning te strijden.

Het niveau was in de beginfase niet slecht aan Katwijkse kant, zij het niet dat er geen punten werden gemaakt. Te veel ballen werden fout geslagen waardoor Servia te makkelijk een voorsprong pakte. Een flinke preek door coach Sven Wallèze was nodig om de goede weg in te slaan. Gelukkig voor RVV lukte dit. Al snel waren de mannen weer terug in de wedstrijd en werd een kleine voorsprong gepakt. Helaas lukte het niet deze voorsprong om te zetten in setwinst. Servia pakte de laatste twee punten, RVV bleef getergd achter.

De tweede set werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. RVV was zich er duidelijk van bewust dat het de betere ploeg was in deze wedstrijd. De passing verliep goed, waardoor spelverdeler Ard de Mooij het spel uitstekend kon verdelen. Voor de aanvallers was het dan ook een koud kunstje de ballen te scoren. Enkele kleine dipjes zorgden ervoor dat Servia nog een klein beetje bijbleef. Een overwinning in deze set is echter geen moment in gevaar geweest. (25-18).

Over set drie hoeft niet veel geschreven te worden. Serverend waren de Katwijkers heer en meester. Ook blokkerend en passend waren de mannen uit het vissersdorp vele malen beter. Servia had niets in te brengen, wat dan ook af te zien was aan de setstand. (25-10).

De vierde set bracht iets meer spanning in de wedstrijd. Servia probeerde uit alle macht meer dan één punt mee te nemen uit de Boorsmazaal. Tel daarbij op dat RVV een klein beetje wegzakte, en de spanning was terug. Servia pakte een voorsprong van vier punten halverwege de set. Op dit moment kwam routinier Ron de Mooij binnen de lijnen. Hij verving zijn broer op de spelverdelerpositie en maakte meteen de juiste keuzes. Ook serverend wist hij zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Servia wist zich geen raad met dit nieuwe elan en moest het onderspit delven. (25-16).

RVV kan terugkijken op een zeer goede wedstrijd tegen de ex-koploper van de Eerste Divisie. Het team mag volgend weekend, na een weekje lekker trainen, op bezoek bij Inter Rijswijk. Een onbekende ploeg, waardoor de Katwijkse heren er flink veel zin in hebben.

gh @ VoV, verslag van Bas van der Tang, RVV Katwijk. Foto Jan van den Noort.