RVV ronde verder in nationale beker

VoV, 16-09-2019. 14:45 uur. De volleyballers van RVV hebben zich afgelopen zaterdag in Woerden geplaatst voor de tweede ronde van de nationale beker. De Katwijkers wonnen de vierkamp door VTC Woerden, Innofique/S.V.I. uit Zwolle en Next Volley Dordrecht 2 te verslaan.

Hoewel RVV een goede voorbereiding kende, was de spoeling erg dun voor de nieuwe trainer Sven Walleze. Drie spelers konden door een blessure niet spelen en met een team van zes veldspelers en een libero had Walleze geen wisselmogelijkheden. Zelf reageerde hij: “Een gespreid bedje is ook maar saai.”

Het toernooi startte met een wedstrijd tegen VTC Woerden. Inderdaad, een herhaling van de door RVV gewonnen regionale bekerfinale van vorig seizoen. In eigen zaal en met de nodige versterkingen dacht VTC Woerden kans op revanche te hebben, maar RVV maakte korte metten met deze aspiraties. Alleen de eerste set was spannend. Woerden speelde met veel power over de buitenkanten en RVV probeerde wel, maar had nog niet de controle. Dankzij enkele goede servicebeurten bleven de Katwijkers in het spoor, om op het juiste moment toe te slaan (25-23). Het verlies van de eerste set kwam hard aan bij Woerden en RVV stoomde door in de tweede set (25-18).

Next Volley Dordrecht 2 moest het volgende slachtoffer worden, maar heel lang leken de mannen uit Dordrecht er juist met de winst vandoor te gaan. Next Volley won de eerste set met 25-27. Qua setstanden spannend, maar ondanks het setpunt voor RVV, kende de set een terechte winnaar. Next Volley speelde de kansen beter uit en zette RVV onder grote druk. Walleze wilde dat zijn team meer lef toonden en prompt perste Robert de Vries er een serviceserie uit die de stand in de tweede set weer gelijk trok (13-13).

De Katwijkers lieten de mannen uit Dordrecht toch weer uitlopen, maar achteraf bleek die serviceserie wel het startsein voor beter spel, met lef en overtuiging. RVV werkte de achterstand weg en pakte de set met 25-20. Het geloof bij de Katwijkse formatie was terug en RVV pakte de draad van de tweede set weer op en won de beslissende derde set met 15-12.

Een overwinning op Innofique/S.V.I. moest het slotakkoord worden van de dag. De vermoeidheid bij de RVV’ers werd langzaam zichtbaar, maar dat leidde niet tot problemen. Het team uit Zwolle werd snel en vakkundig aan de kant gezet (25-19 en 25-16). RVV plaatst zich als winnaar van de vierkamp voor de tweede ronde van de nationale beker, die eind oktober gespeeld wordt. Komende zaterdag 21 september om 17:00 uur debuteert RVV thuis in de Boorsmazaal tegen Spaarnestad in de Tweede Divisie.

gh @ VoV, verslag van Ron de Mooij, RVV. Foto Jan van den Noort.