RVV verliest van Vives en zichzelf

VoV, 27-01-2020. 10:18 uur. Na de verloren wedstrijd tegen US was RVV erop gebrand de wedstrijd tegen Vives te winnen. Zeker omdat de eerste wedstrijd in IJsselstein met 3-2 verloren ging. Helaas speelde de mannen uit Katwijk vooral tegen zichzelf, waardoor het team niet hun beste spel liet zien.

De eerste set begon RVV voortvarend. Al snel werd er een voorsprong gepakt door degelijk spel. Vives wist zich echter te herpakken en bracht daarmee de spanning terug. Coach Sven Wallèze bracht Ken Rovers voor Bas van der Tang, dit om aanvallend het verschil te maken. De wissel had het gewenste effect, Rovers scoorde een aantal belangrijke punten en de set was binnen voor de Katwijkers. (25-23)

De tweede en derde set verliepen vergelijkbaar. RVV speelde gefrustreerd doordat het vooral aanvallend geen vuist kon maken. De blokkering en verdediging van Vives deden uitstekend hun werk, waardoor RVV fouten begon te maken. Beide sets gingen dan ook overtuigend naar de bezoekers. (18-25 en 17-25)

Lange tijd leek ook de vierde set naar het team uit IJsselstein te gaan. RVV was nog steeds zoekende naar de punten, maar bleef wel vechten. Mede door de steun van het publiek werd de set nog spannend en kwam de ploeg uit Katwijk terug. Het geluk was echter niet aan hun zijde, de set ging verloren. (23-25)

Door dit verlies is RVV niet langer de lijstaanvoerder in de tweede divisie. Een ramp is dit niet, aangezien de verschillen in de competitie erg klein zijn. Volgende week mogen de mannen aantreden in Capelle aan den IJssel tegen VCN. Een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen voor de promovendus uit Katwijk.

gh @ VoV, verslag van Bas van der Tang, RVV Heren 1. Foto Jan van den Noort.