Vizier op volleybal

 

Samenwerking Voltena en Bebettertraining

VoV, 21-06-2024. 6:15 uur. De Stichting Bebettertraining (BBT) Volleybal School kondigt met trots de start aan van een regionaal initiatief ter ontwikkeling van volleybal talent in de regio Brabant en Zeeland. Deze nieuwe stap is in navolging van het NEVOBO-talentbeleid, dat tot op heden niet in deze regio is uitgerold. Met dit initiatief willen wij ervoor zorgen dat het niveau en de kwaliteit van volleybal in onze regio behouden blijft op het nationale niveau.

Initiatief omschrijving: Bebettertraining Volleybal School wil nauw samenwerken met alle volleybalverenigingen in de regio om talentvolle spelers een extra trainingsmogelijkheid te bieden en hen competitief te laten spelen in de derde divisie. Door deze samenwerking kunnen jonge talenten zich verder ontwikkelen zonder hun binding met de eigen clubs te verliezen.

Samenwerking met Voltena: Een belangrijke mijlpaal in dit initiatief is de samenwerking met volleybalvereniging Voltena. Voltena heeft zich bereid verklaard een derde divisie plaats beschikbaar te stellen via haar Dames 3 team. Dit team zal doordeweeks competitie spelen, waardoor regionale talenten in staat worden gesteld hun reguliere competities bij hun eigen clubs voort te zetten.

Het gaat hier om een ‘dubbelspeelgerechtigheid’, waarbij de speelsters zowel voor hun eigen club als voor het Dames 3 team van Voltena kunnen spelen. Gert Jan Nederveen, bestuurder bij Voltena, spreekt zijn enthousiasme uit over de nieuwe samenwerking:

“Dit is een win-winsituatie. Jonge speelsters in de regio krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen. Als Voltena willen we een regionale functie vervullen en meer naar buiten treden. Deze samenwerking helpt ons om die doelen te bereiken.”

Ook Ronald Lacroes, oprichter van Bebettertraining, is verheugd over de nieuwe kansen voor jonge speelsters:

“We willen jonge speelsters graag de kans geven om zich verder te ontwikkelen in een regio waar de NEVOBO op dit moment geen ondersteuning biedt. Het is geweldig dat deze mogelijkheid zich voordoet bij Voltena.”

Doelstellingen: Met deze stap beoogt Bebettertraining Volleybal School de volgende doelstellingen te bereiken:

  • 1> Talentenontwikkeling: Jong talent de kans bieden om zich verder te ontwikkelen door extra trainingen en competitieve speelervaring.
  • 2> Regionale samenwerking: Het versterken van de samenwerking tussen volleybalverenigingen in Brabant en Zeeland.
  • 3> Kwaliteitsbehoud: Het handhaven en verhogen van het volleybalniveau in de regio, zodat dit op landelijk niveau blijft.

Oproep aan Verenigingen en Talenten: Bebettertraining Volleybal School roept alle volleybalverenigingen in de regio op om deel te nemen aan dit initiatief en jonge talenten aan te moedigen zich aan te melden. Samen kunnen we zorgen voor een sterke toekomst voor volleybal in Brabant en Zeeland.

Om het initiatief per direct te starten willen we de jeugd uit de regio uitnodigen voor onze selectie dag op zaterdag 29 juni van 10:00 tot 13:00 uur in de Willem II sporthal in Tilburg. Deze dag biedt een unieke gelegenheid voor jonge talentvolle volleyballers om hun vaardigheden te tonen en kans te maken op deelname aan het selectieteam van Bebettertraining Volleybalschool.

Voor meer informatie over de selectie dag en om je aan te melden, neem contact op via Talenten@bebettertraining.nl  of bel 06-50 82 33 54

Contactinformatie: Voor meer informatie over het initiatief en deelname, kunt u contact opnemen met:

Info over Stichting BeBetterTraining (BBT) Volleybal School: De Stichting BBT Volleybal School is opgericht met als doel het ontwikkelen en ondersteunen van volleybaltalent in Nederland. Door middel van gespecialiseerde trainingen en samenwerkingen met regionale verenigingen streeft BBT naar het bevorderen van volleybalkwaliteit en -niveau in Noord-Brabant en Zeeland.

gh @ VoV, bron bestuur Voltena.