Sarah van Aalen met Potsdam één zege van titel af.

VoV, 05-05-2022. 5:50 uur. SC Potsdam van Sarah van Aalen heeft gisteravond de derde wedstrijd in de ‘best of five’ serie om de Duitse titel tegen MTV Stuttgart met 2-3 in Stuttgart gewonnen. Het was hun tweede uitzege in deze ‘vijfkamp’. Eerder was er een 0-3 zege en een 3-0 nederlaag. Aanstaande vrijdag kunnen ze in eigen huis de ‘Meisterschaft’ binnenhalen, aan een zege hebben ze voldoende, ongeacht met welke standen.

Voor meer dan 2.200 toeschouwers werd het een vijfsetter waarin er in de eerste twee sets forse verschillen waren. Stuttgart kreeg er in de eerste met 15-25 (na 12-19) fors van langs en deelde in de tweede met 25-14 (na 20-11) ook een tik van hetzelfde kaliber uit. Daarna ging het meer gelijk op. De gasten kwamen op 1-2 in sets via 21-25, de thuisploeg kon met 25-22 (na 22-22) de stand opnieuw gelijktrekken. Maar in de tiebreak knokte de ploeg van spelverdeelster Sarah van Aalen zich eerst naar 1-4, bouwde uit naar een onoverbrugbare kloof van negen punten bij 3-12 en won tenslotte met 9-15.

Bij SC Potsdam stond Sarah van Aalen de hele wedstrijd op spelverdeling, ze scoorde 2 keer. Bij Stuttgart begon Eline Timmerman elke set in de starting seven, ze scoorde 7 keer. Juliët Lohuis had in de derde set een invalbeurt en begon in de volgende twee in de basis, ze scoorde 5 keer. Hester Jasper moest genoegen nemen met drie invalbeurten, waarin ze 4 punten liet noteren. Bij Stuttgart waren Lee (22 punten) en Rivers (24 punten) weer de aanvalsters die het meeste gezocht werden. Zij kregen 101 van de 151 set ups, totaal gingen er 26 naar de mids.

Stuttgart had de betere eigen score met 78 om 70 punten, Potsdam speelde met een bijzonder lage foutenlast, zij scoorden maar 17 keer voor Stuttgart in vijf sets, kregen echter wel 31 punten door fouten van de tegenstander bijgeschreven. Aanstaande vrijdag (morgen) staan de teams in Potsdam weer tegenover elkaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook SC Potsdam, Sarah van Aalen.