Sarto wint met 3-1, maar kan nog beter

Sarto1415rsz

Op 25 oktober stond Velden Dames 2 voor ons op het programma. Na drie weken geen thuiswedstrijd te hebben gespeeld mochten we eindelijk weer in onze eigen hal gaan knallen. We hadden er zin in en wilden graag de goede lijn doorzetten. De vorige competitiewedstrijd wonnen we namelijk erg knap met 4-0 van de toenmalige koploper en de wedstrijden daarvoor werden ook goed gewonnen.

De eerste set begon goed. We deden wat we moesten doen en kwamen al snel op een mooie voorsprong. Als we dit niveau zouden volhouden leek een maximale score weer mogelijk. Aan de kant van Velden hadden ze echter andere plannen en gingen meer druk zetten. Vooral serverend kregen zij het op hun heupen en werd het voor ons passend wat lastiger. Ook konden we het ineens niet meer afmaken en werden we te voorzichtig. Met lede ogen moesten wij aanzien dat de eerste set dan ook uiteindelijk met 24-26 naar Velden ging.

Na deze teleurstelling wisten wij ons direct te herpakken in de volgende set en schakelden we een tandje bij.  Er zat af en toe een dipje in deze set maar daar wisten we steeds goed uit te komen en wonnen deze set relatief makkelijk. Met 25-17. Mooi, nu hoeven we dit alleen maar door te zetten. De derde set begonnen we wederom sterk en wisten dit eigenlijk gedurende de gehele set vast te houden, wat ons een winst van 25-13 opleverden. Bam!

Nu nog de laatste set binnen slepen en dan hadden we gewonnen. We wisten nu dat het er duidelijk in zat. Toch keken we deze set redelijk snel tegen een achterstand aan. Passend kwamen wij wat in de problemen waardoor het aan het net moeilijk was om het af te maken. Ook hadden wij het blokkerend lastig terwijl Velden het blok deze set goed dicht zetten. Ze leken op weg naar een vijfde set, maar toen ze boven de twintig kwamen schakelden we over in de vijfde versnelling en werd een achterstand met ons eigen niveau snel omgezet zodat we toch met een 3-1 overwinning van het veld stapten (25-22).

We weten dat we deze thuiswedstrijd nog niet ons beste spel hebben laten zien dus kom volgende keer weer massaal kijken en dan doen we er een schepje boven op!!

(Wedstrijdverslag van Nienke Hoitsma, Sarto dames 1)