SC Dresden van Hester Jasper ook naar halve finales

VoV, 01-04-2024, 5:59 uur. SC Dresden van Heser Jasper en Famke Boonstra heeft zich als vierde team voor de halve finales om de Duitse titel geplaatst. In de derde en beslissende wedstrijd tegen VC Wiesbaden wonnen ze met 3-1, door o.a. 11 punten van Hester. De start van de thuisploeg was zwak (13-25), het herstel krachtig met 25-20, 25-19 en 25-22. Famke Boonstra kwam via een invalbeurt in actie.

VC Wiesbaden van Noa de Vos had een superstart in Dresden. Met 13-25 werd de thuisploeg volledig kansloos gelaten, daarna werd echter door de ploeg van Jasper uit een ander vaatje getapt en wisten ze de wedstrijd een ander gezicht te geven en naar hun hand te zetten.

Via 5-9, 6-12 en 7-17 denderde VC Wiesbaden uit de startblokken, keek nooit meer achterom en haalde de eerste set heel overtuigend via heel veel aanvalsdruk met 13-25 binnen.

SC Dresden kon een 3-5 achterstand in de tweede set veranderen in een 12-10 voorsprong en in het resterend deel van de set bleef Dresden via o.a. 23-19 een beslissende voorsprong houden. De servedruk en het herwonnen zelfvertrouwen waren belangrijk voor deze setwinst.

De ploeg van Hester Jasper blokkeerde zich in de derde set naar een 9-8 voorsprong, liep uit naar 16-11 en hield het verschil met een ace op vijf punten bij 20-15. Hester Jasper scoorde het laatste punt in deze set voor de 25-19 setwinst en de 2-1 stand.

De vierde set ging na 5-5, 9-6 en 13-11 richting de big points gelijk op met o.a. de standen 18-18 en 19-19. Een uitgeslagen midaanval bepaalde de eindstand daarna op 25-22, dus 3-1 winst voor SC Dresden, dat in de halve finale MTV Stuttgart als tegenstander heeft.

VC Wiesbaden had de hogere eigen score met 62 om 63 punten, maar met 23 om 26 punten ook de hogere foutenlast.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Denis  Trapp.