SC Schwerin morst puntje bij Münster

VoV, 20-03-2023. 11:02 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames had SC Potsdam een vrij weekend, de overige ploegen moesten voor de punten in de beslissende fase van het seizoen wel aan de bak.

Verrassend was toch wel de 3-0 zege die de Rote Raben uit Vilsbiburg behaalden tegen SC Dresden. De ploeg van Kirsten Knip en Britte Stuut won de sets met 25-18, 25-22 en 25-23 en had het voordeel ook heel erg te danken aan de stevige foutenlast van de tegenstander. Met 14 om 29 directe punten was hun foutenlast een keer zo hoog, hetgeen ze met de eigen score (46 om 49) niet konden wegwerken.

Kirsten Knip was een dozijn keer foutloos in de servepass, Britte Stuut had twee invalbeurten en bij Dresden stond Annick Meijers drie sets in de basis en scoorde 4 keer.

USC Münster vs. SC Schwerin werd in vijf sets beslist. In het voordeel van de bezoekers. Kijkend naar de setstanden vloog het in duel alle kanten op met 19-25, 25-17, 25-13, 8-25 en 13-15.  Iris Scholten had 13 keer succes voor de thuisploeg, Indy Baijens scoorde 15 keer voor de bezoekers. Elles Dambrink speelde niet.

Stuttgart won met 0-3 bij de Ladies in Black uit Aachen. Na de ruime zeges in de eerste twee sets (18-25, 19-25) was het in de derde set spannend of er nog een vierde set zou volgen. Met 26-28 voorkwam Stuttgart dat op het nippetje.

Fleur Meinders stond bij Aachen de derde set in de basis, ze scoorde 1 keer. Bij Stuttgart nam Eline Timmerman 8 punten voor haar rekening en Britt Bongaerts liet er 3 noteren. Onder andere met 1 om 10 aces maakte Stuttgart het verschil.

Verder won VC Wiesbaden met 0-3 (19, 17, 12) bij hekkensluiter Neuwied.