SC Schwerin sluit regulier seizoen als koploper af.

VoV, 05-02-2024. 14:30 uur. En dat was toch wel een beetje verrassend. Door zelf met 1-3 bij SC Dresden te winnen en door de (onverwachte?) nederlaag van Stuttgart op eigen veld tegen SC Potsdam is Schwerin als koploper geëindigd.

Schwerin heeft daardoor de beste uitganspositie in de tussenronde voor de play-offs. In Duitsland gaat de top 5 door naar de A-poule en de andere vier teams vervolgen in de B-poule. VC Neuwied, die als laatste eindigde doet niet meer mee.

SC Schwerin kon in de vierde set het verschil maken met 11-25 winst. Daarvoor waren de sets in 29-31, 25-23 en 23-25 afgesloten. De Nederlandse inbreng bij de totale eigen score van 76 eigen punten was groot.

Susan Schut, vier sets inde basis, maakte 16 punten. Nova Marring scoorde 15 keer, Indy Baijens pakte in twee sets en een invalbeurt 12 punten mee. Elles Dambrink, die één set in de basis begon, scoorde niet. Bij Dresden stond Famke Boonstra twee sets in de basis en Hester Jasper één set en zij had tevens een invalbeurt. Famke scoorde 5 keer, Hester 2 keer.

MTV Stuttgart, dat in de CEV play-offs in de Champions League deze week nog met 3-0 van SC Potsdam had gewonnen, leed nu op eigen veld een 0-3 nederlaag en verspeelde daarmee de koppositie. Met 24-26, 20-25 en 21-25 waren de bezoekers te sterk, hetgeen o.a. tot uitdrukking kwam in de 45 om 58 eigen score.

Stuttgarts topscorer Krystal Rivers had een invalbeurt en een basisplaats waarin ze 9 keer scoorde. Jolien Knollema maakte hetzelfde aantal punten, Eline Timmerman kwam tot 4 scores tijdens twee invalbeurten en twee basisplaatsen en spelverdeelster Britt Bongaerts pakte ook nog een puntje mee.

USC Münster, dat zonder de nog geblesseerde Demi Korevaar speelde, behaalde een knappe 1-3 zege bij de Rote Raben in Vilsbiburg. De derde set werd met 25-23 verloren, de andere drie met 21-25, 18-25 en 22-25 gewonnen. Bij de Rote Raben had Britte Stuut een invalbeurt inde tweede st, daarna begon ze in de basis. Ze scoorde 9 keer. Spelverdeelster Kim Klein Lankhorst stond de eerste twee verloren sets in de basis, en had daarna invalbeurten.

VC Wiesbaden van Noa de Vos, die in de vierde set een invalbeurt had en 3 keer scoorde, verloor met 3-1 bij VfB Suhl. Via 21-25, 25-13, 26-24 en 25-14. Twee sets was de overmacht van Suhl eg groot, in de andere twee deden de teams weinig voor elkaar onder.

Het seizoen gaat nu als volgt verder:

• In poule A:
  • SC Schwerin, MTV Stuttgart, SC Dresden, SC Potsdam en VfB Suhl
  • In poule B
  • VC Wiesbaden, USC Münster, Rote Raben Vilsbiburg en Ladies in Black Aachen.

Bij de mannen in de Bundesliga zit het reguliere seizoen er nog niet op. Giesen van Michiel Ahyi behaalde afgelopen weekend een 1-3 zege bij de Bitterfeld Wolfen. De derde set werd nipt met 26-24 verloren, de andere waren met 13-25, 22-25 en 20-25 voor Giesen.

Michiel Ahyi werd tot MVP van de wedstrijd gekozen, mede door de 25 punten, waarmee hij topscorer werd.

Giesen staat nu 4de (16-38), Düren van Luuc van der Ent is vijfde (17-36) BR Volleys uit Berlijn is met 17-46 koploper.

gh @ vizier op Volleybal. Foto FB SC Schwerin door Michael Dittmer.