Vizier op volleybal

 

School Stars Toernooi was groot succes

VoV, 15-12-2017. 20:03 uur.   Aan het einde van het School Stars Volleybaltoernooi reikte wethouder Jeroen Olthof cheques uit aan vier uitverkozen brugklasvolleyballers voor een jaar lang gratis volleybal bij VV Zaanstad. Het was de apotheose van het eindtoernooi in De Koog tussen teams bestaande uit leerlingen van het St. Michaël College, het Bertrand Russell College, het Zaanlands Lyceum en het Pascal College. Winnaar van het toernooi werd uiteindelijk een team van het Bertrand Russel College uit Krommenie.

In School Stars Volleybal maakten kinderen uit de brugklas op een leuke manier kennis met volleybal. Op de vier middelbare scholen in de Zaanstreek zijn sinds de herfstvakantie clinics en trainingen gegeven. De trainers zijn zelf allemaal ervaren volleyballers uit de regio. School Stars Volleybal wordt georganiseerd in het kader van het convenant tussen de Nevobo en de gemeente Zaanstad met als doel volleybal binnen de Zaanstreek te stimuleren.

De organisatie van het project was dit jaar in handen van Femke de Joode als stagaire onder aansturing van Vincent Pirovano, trainer/coach van Zaanstad-heren-1. Femke: “Het was heel erg leuk om te doen, in het begin was het best even zoeken en vroeg ik veel aan Vincent. Hoe verder ik in m’n stage kwam ben ik steeds meer zelfstandig dingen gaan doen. Het was fijn dat ik het vertrouwen en de vrijheid kreeg. Ondertussen heb ik heel veel mensen van VV Zaanstad leren kennen, echt heel erg leuk!”.

De vier uitverkorenen Christel, Sophia, Roy en Glenn waren bijzonder trots. Roy: “Ik zat op judo en nu nog op atletiek, maar volleybal lijkt me erg leuk”. Jeroen Olthof en Femke de Joode wensten de vier heel veel plezier met volleybal bij VV Zaanstad. En wie weet lezen we over 10 jaar in de media op de vraag waar is je volleybalcarrière begonnen, als antwoord … juist ja: bij School Stars Volleybal!

gh @ VoV, bericht  vv Zaanstad, foto  Eric Visch.