Schüttorf 09 blijft overeind in Bremen

VoV, 25-09-2019. 6:06 uur.  Ook in Duitsland is de competitie begonnen. De mannen van FC Schüttorf 09 spelen in de 2e Bundesliga Nord en begonnen met een uitwedstrijd bij TV Baden, omgeving Bremen.

Het team is samengesteld uit diverse nationaliteiten; USA, Canada, Polen, Duitsland en een Nederlandse trainer/coach. De Duitse kampioenen Beachvolleybal 2019, David en Bennet Poniewatz maken ook deel uit van de groep van trainer/coach Henk Goor. Het is een mengeling van jongere en oudere ervaren spelers.

De verwachtingen zijn hoog gespannen. De groep wil mee doen in de bovenste regionen van de 2e Bundesliga. Tegenvaller is dat diagonaal Steven Wood vanwege een in Duitsland opgelopen hersenschudding voorlopig niet kan spelen. In de voorbereiding was het team verre van compleet.

TV Baden begon de 1e set furieus en zetten de mannen uit de Grafschaft op een 14-8 achterstand. Geleidelijk aan kwam FC Schüttorf in zijn spel. Bij de start van de “big points” was de stand weer gelijk, 19-19. Aanvoerder Daniel Gorski leidde zijn ploeg naar een 25-26 voorsprong. Helaas waren de 5 setpoints onvoldoende om de 1e set binnen te halen. TV Baden benutte de eerste de beste en pakte de setwinst: 29-27.

De 2e set bepaalden de mannen uit Schüttorf het spel en haalden de set met 18-25 binnen. In de 3e set stond de ploeg van trainer/coach Henk Goor de hele tijd één of twee punten voor. Zij konden het opnieuw niet afmaken en dus ontfutselde TV Baden ook hier de setwinst. De 4e set was een kopie van de 2e set, setwinst voor FC Schüttorf 09 15-25.

In de beslissende 5e set kon TV Baden het aanvalsgeweld van de Schüttorfer tot de veldwisseling tegen houden. De setwinst ging met 12-15 mee terug naar de Grafschaft. Aan het einde van de wedstrijd werd spelverdeler en aanvoerder Daniel Gorski (Polen) verkozen tot MVP.

Komende zondag, 29 september, spelen de mannen uit Schüttorf voor het eerst thuis, tegen het universiteitsteam van USC Braunschweig. Voor de wedstrijd zullen de beide Duitse kampioenen Beachvolleybal, de tweeling Bennet en David Poniewatz, geëerd worden voor hun prachtig zomers resultaat in het zand.

De Vechtehalle ligt een kwartier over de grens aan de Quendorferstrasse in Schüttorf. Al jaren maakt hoofdsponsor Arnold Lammering mogelijk dat er semi – professioneel mannen volleybal gespeeld kan worden. De 2e Volleybal – Bundesliga mannen kenmerkt zich door spannende en spectaculaire wedstrijden. De verschillen zijn klein. Tijdens de wedstrijden kan men op echte Duitse wijze genieten van een hapje en een drankje. De wedstrijd begint komende zondag om 16.00 uur. Het is voor de volleybalfan zeker een bezoekje waard.

gh @ VoV. Verslag en foto via trainer coach Henk Goor.