Schwerin op drempel kampioenschap

160226Schwerin

VoV, 23-04-2017. 12:26 uur. Na de 3-1 thuiszege legde SSC Palmberg Schwerin gisteren in Stuttgart de perfecte uitgangspositie voor het behalen van de Duitse titel. In de ‘best of five’ serie brachten zij de stand middels een tweede 1-3 zege op 2-0 en met de thuiswedstrijd voor de boeg hebben ze de Duitse titel voor het grijpen.

Voor een met 2.200 bezoekers uitverkochte Scharrena leek het of de thuisploeg niet goed om kon gaan met de druk om te moeten winnen. De pass was niet stabiel en aan het net was alleen Mlejnkova efficiënt in de afwerking. En dat was te weinig om de 11-16 en 15-21 achterstand ongedaan te maken. Met 20-25 ging de eerste set naar Schwerin. De tweede set zag er helemaal anders uit. Stuttgart kwam op 10-4 en behield in het verdere vervolg dat verschil minimaal vast. Met 25-14 maakten ze in sets gelijk.

In de derde set ging het eerst gelijk op, maar na de 11-10 stand kon Schwerin afstand nemen naar 12-17. Ook de handblessure van Lauren Barfield, die naar het ziekenhuis werd gebracht, kon Schwerin niet uit het ritme krijgen. Bij Stuttgart werd Renata Sandor nog wegens een blessure vervangen. Met 20-25 stelde Schwerin de 1-2 voorsprong in sets veilig.  In de vierde set was Schwerin oppermachtig, Stuttgart had veel moeite met scoren en kon de bal ook maar moeilijk bij hun spelverdeelster krijgen. Met een dikke 16-25 werd de stand naar 1-3 getild. Schwerin heeft nog een zege voor de titel nodig.

Deborah van Daelen had in drie sets invalbeurten bij Stuttgart en scoorde totaal 6 keer. Louise Lippmann van Schwerin werd met 20 punten topscorer. Schwerin was op alle scorende onderdelen de betere ploeg (totaal 55 om 72 eigen punten) en maakte bovendien minder directe fouten die een punt voor de tegenpartij opleverden.