Scoren in Italië, Turkije en Frankrijk

VoV, 31-10-2017. 14:09 uur. In Italië werd vorige week door de mannen een dubbele wedstrijdronde afgewerkt. Midweeks en in het weekend. Voor Milano van Nimir Abdelaziz leverde dat geen punten op. Thuis tegen Civitanova werd met 1-3 verloren,  de verschillen waren niet groot maar ook wel weer groot genoeg met 24-26, 22-25, 26-24 en 22-25. In dit duel scoorde Nimir 27 keer. In de wedstrijd op zondag speelde Milano uit tegen Perugia. Hier werd een 3-0 nederlaag geleden (19, 20, 23). Nu waren er 20 punten van de Nederlandse diagonaal.  Milano staat 7de met 5 punten uit 4 wedstrijden.

Maarten van Garderen kreeg afgelopen week geen speeltijd bij Modena. Zijn ploeg boekte twee 3-0 zeges. Beide keren thuis. Monza en Piacenza kregen geen setje mee. Modena staat bovenaan met 12 punten uit 4 duels.

De beide ploegen met Nederlandse speelsters in Italië boekten hele duidelijke zeges. Conegliano had het alleen in de tweede set lastig met Filottrano (24-26), in de andere werd het 15-25 en 16-25. Robin de Kruijf scoorde 11 keer. Een eigen score van 60 om 32 zegt genoeg, zo niet alles.

Novara met Celeste Plak won met 0-3 bij Firenze. Ook hier was de tweede set met 23-25 nipt, en de beide andere meer dan duidelijk met 14-25 en 13-25.  Plak maakte er 10, haar ploeggenote Egonu werd met 22 punten topscorer.  Een eigen score van 37 om 56 zegt alles,  dus ook meer dan genoeg.

Conegliano staat  2de (3-9) en Novara 3de (3-8)

Ook een dubbel programma in Turkse dames competitie. Dat leverde VakifBank van Lonneke Sloetjes twee zeges op. Besiktas en Galatasaray werden met 0-3 en 3-0 aan de kant gezet. Een groot aandeel in de scores hadden Zhu Ting en Lonneke Sloetjes,  die totaal 30 en 27 punten maakten in deze wedstrijden. Bursa met Yvon Beliën werd ook zes punten rijker. Canakkale BLD en Halkbank werd geen setje gegund.  Beliën scoorde 12 en 9 punten.

Nilüfer BLD van Anne Buijs kon het tegen Eszacibasi Vitra Istanbul, de club van Boskovic, niet bolwerken. Het werd een 3-0 nederlaag met 8 punten van Anne Buijs. Eerder in de week hadden ze thuis met 3-1 Ilbank verslagen. De tweede set werd met 22-25 afgegeven de overige met 25-21, 25-23 en 26-24 gewonnen. Anne Buijs was in dit duel met 24 treffers topscorer.

Niels Klapwijk verloor uit met Inegöl van Ziraat Bankasi. Klapwijk scoorde 12 keer.

Twee ontmoetingen waren er in de Franse mannen  eredivisie, waarin Nederlanders tegenover elkaar stonden. Bij Paris Volley vs Tours was het voor Wouter ter Maat zaak om de ballen langs het blok van Jasper Diefenbach te jagen. Ter Maat scoorde 21 keer, Diefenbach 9 keer. De gasten wonnen de eerste set met 17-25, daarna ging de tweede maar nipt met 31-29 naar de thuisploeg. Ook de vierde werd met minimaal verschil beslist (30-28), daarvoor had Paris de stand via 25-22 op 2-1 gebracht.

Bij Tourcoing vs Poitiers werd het 2-3. De 25-11 was goed voor de tiebreak, die echter met 7-15 naar Poitiers ging. Tim Smit scoorde 5 keer voor de thuisploeg, Thomas Koelewijn maakte er 11.

Nice ging met een 1-3 zege weg bij Nantes Rezé, dit ondanks 14 punten van Robin Overbeeke, 12 punten van Floris van Rekom en 4 punten van Michael Parkinson en ondanks dat Dirk Sparidans de serve 31 keer goed tot zeer goed verwerkte. De derde set was met 25-19 voor de ploeg met de Nederlanders, de andere drie eindigden in 22-25, 21-25 en 20-25.

In de stand is Paris 2de, Tours 4de, Poitiers 6de, Tourcoing 7de en Nantes Rezé 8ste.