Scudetto naar Civitanova, zilver voor ter Horst

VoV, 12-05-2022. 4:31 uur.  Met de derde overwinning in vier wedstrijden ging de landstitel en de Scudetto dit jaar in Italië naar Civitanova. Thuis voor 3.800 toeschouwers waren ze gisteravond met 3-0 te sterk voor Perugia van Thijs ter Horst. Civitanova was serverend (5 om 2 aces) en aanvallend (scoringspercentage 44 om 38 procent) de betere ploeg en had in Ivan Zaytsev de topscorer (13 punten) van de partij. MVP werd Robertlandy Simon.

De ploeg van ter Horst had tot aan 14-15 in de eerste set licht voordeel, de serie naar 18-1 draaide de rollen om. Civitanova bleef ook bij 21-18 nog drie punten voor, zag echter het verschil slinken naar één puntje bij 23-22. Op de side out werd via een score van Lucarelli met 25-23 gewonnen.

In de tweede doorgang sloeg Civitanova zich via Anzani en Yant van 14-13 naar 20-14 en bleef daarna ruim aan de leiding. De set werd met 25-16 gewonnen.

Na 14-12 in de derde set nam Perugia voor een periode het heft in handen. Ze kwamen met 14-17 en 19-20. Een serie van vijf punten verstoorde de hoop dat er mogelijk nog een vierde set in zat. Ook de derde invalbeurt van Thijs ter Horst kon niet verhinderen dat Civitanova van 19-20 in een ruk uitliep naar 24-20 en de set met 25-21 won. Ter Horst scoorde 1 keer.