Vizier op volleybal

 

Selectie en staf Pegasus H1 klaar voor komend seizoen.

VoV, 31-05-2024. 18:00 uur. Het seizoen 2023/ 2024 is net goed en wel ten einde.  Helaas mede door pech met blessures is Pegasus de promotie naar de Superdivisie misgelopen.  Bij de laatste thuiswedstrijd werd afscheid genomen van Ward Meijer en het trainersduo Proost en Polman.

Nu we een maand verder zijn beginnen de contouren van het team voor komend seizoen zichtbaar te worden en kan het niet anders dan dat het team voor de bovenste plekken mee gaat spelen.  Daar waar de mannen van Pegasus de afgelopen jaren al de winnaars van de derde helft waren en de meeste teamweekenden per seizoen hadden, wordt het komend seizoen tijd om ook op het veld voor de prijzen mee te doen.

Als eerste is te melden dat Iskander Stam na jaren stage te hebben gelopen, definitief overkomt vanuit heren 2. Hij gaat samen met Fabian van Hummel de diagonaalpositie in vullen. Wouter de Vries gaat met al zijn ervaring heren 2 versterken.

Met het stoppen van Ward Meijer, kwam er een vacature op de passer loperpositie.  Na zorgvuldig scouten, komt Imre Harnischmacher over van VoCASA.  Samen met Joris Zwanenburg en aanvoerder Senna Muller zullen zij de buitenkant gaan bezetten.

Aangezien het devies bij Pegasus al sinds jaar en dag ‘’fitte middens zijn basismiddens’’  is, is ook besloten om nog een extra middenaanvaller aan de selectie toe te voegen.  Deze vacature gaat door Koen van der Borden ingevuld worden. Koen is tevens afkomstig van de buurman uit Nijmegen. En hiermee komt de teller op vijf middens. U zult denken, het is wat veel. Wij denken ze allemaal keihard nog nodig te gaan hebben. Tom Smeets, Thijs Mooren, Bram Peters en Luuk Vergeest maken het vijftal compleet.

De laatste nieuweling komt van wat verder en wel helemaal uit de Achterhoek.
Na jaren bij Orion te hebben gespeeld, komt  Dean Rots over naar Nijmegen om de liberopositie te versterken.  Dean zal de concurrentiestrijd met Pim Franken aan moeten gaan.

Op de spelverdelerpositie zal geen wijziging komen. Dicky Kottink en Crijn Schimmel zullen dit ook dit seizoen weer op zich nemen.

Al met al staat er zo een mooie complete selectie die komend seizoen mee wil gaan strijden om de prijzen.

Nu zult u kunnen denken. Wacht even, onder leiding van wie gaat dit dan allemaal wel niet gebeuren.  De heren Proost en Polman hebben besloten om er dan toch nog een jaartje aan vast te plakken en samen met Maarten Franken de begeleiding van dit Nijmeegs vlaggenschip te gaan doen.

Wij hebben er zin in! Tot volgend jaar!

gh @ VoV, bron en foto persbericht Pegasus via Michel Polman.