Vizier op volleybal

 

Selectie NVC Heren 1 nagenoeg rond

VoV, 09-06-2018. 5:50 uur. De herenselectie van de Nieuwegeinse Volleybal Club speelt al jaren in de top van de tweede divisie, getuige de 2e plek in seizoen 2016-2017 en de 3e plek van afgelopen seizoen. Voor komend seizoen moet trainer / coach Floris van Harsselaar veel nieuwe spelers gaan inpassen, maar gelukkig blijft  de kern / vaste basis actief in de hoofdmacht van NVC.

Afscheid:  Het team neemt afscheid van Sander Schoorl, Rik Meuleman, Ingmar Limburg en Daan Pardijs. Sander heeft na een mooie volleyballoopbaan besloten om (voorlopig) geheel te stoppen met volleyballen, maar ik weet zeker dat we hem nog vaak in de zaal gaan zien. Rik wil graag eens kijken hoe het bij een andere club / trainer is. Hij gaat bij zijn vader, die coach is van het eerste volleybalteam van Vianen zijn geluk beproeven. Ingmar heeft gekozen voor een studie in Tilburg. Aangezien hij daar ook gaat wonen, gaat hij hier ook volleyballen. Daan heeft zijn jeugdopleiding bij NVC afgerond. Hij verkast naar VCV en gaat Topdivisie spelen. Wij bedanken deze vier spelers voor hun inzet van de afgelopen jaren bij NVC en wensen Rik, Ingmar en Daan veel succes bij hun nieuwe clubs.

Welkom:  De nieuwe gezichten bij de hoofdmacht zijn Rik van Schaaik, Sander de Wit plus de ‘nieuwelingen’ Saisun Kandiah en Roel Bos. Rik is afgelopen seizoen gestart in het tweede van Volley Tilburg en is halverwege het seizoen toegevoegd aan het eerste bij Volley Tilburg, uitkomend in de Topdivisie. Sander komt over van VC Krimpen dat afgelopen uitkwam in de eerste divisie. Saisun heeft vanwege studie een seizoen in het tweede team van NVC gespeeld en wordt nu weer aan de selectie van heren 1 toegevoegd. En ‘good old’ Roel is ook weer van de partij in de hoofdmacht van NVC.

Selectie H1:  Tot vandaag bestaat de selectie uit: Spelverdelers zijn Rolf ’t Jong en Rik van Schaaik; Onze libero is Saisun Kandiah; Op midden staan Evan, Sander en Roel; Als hoekspelers maken Vincent, Laurens, Luc en Valentijn hun opwachting. Floris van Harsselaar zal de trainingen en coaching op zich nemen.

Ruimte H1:  De teller staat nu dus op 10 spelers voor de hoofdmacht. NVC is nog in gesprek met een drietal spelers voor de positie van passer-loper, midden en diagonaal. Ook is NVC in gesprek met een trainer/coach die naast Floris komend seizoen de mannen van NVC gaat begeleiden. Mocht je interesse hebben om in Nieuwegein op tweede divisie te willen spelen dan kun je een mail sturen naar technischecommissie@nvc-nieuwegein.nl

gh @ VoV, bron Erik van der Weide, NVC. Foto Jan van den Noort