Serie A1: Verlies Plak, winst Stoltenborg

debalRSZ

Voor Celeste Plak was er in de wedstrijd van haar ploeg Bergamo tegen Casalmaggiore veel werk te doen. Ondanks dat ze niet alle sets speelde, ze stond in set 2,3 en 5 in de basis en had in de andere invalbeurten, werd ze het vaakst aangespeeld door haar spelverdeelster. Maar liefst 58 keer kreeg ze de set up van de totaal 164 die er in de hele wedstrijd gegeven werden. Laat zich uitrekenen hoe vaak al haar teamgenoten nog in de aanval werden betrokken.

Celeste scoorde er 19 van en pakte verder ook nog een blokpunt mee. Met 20 punten werd ze topscorer bij haar ploeg.  Overigens was het niet voldoende voor de winst, die ging met 2-3 naar de tegenstander.  Via de setstanden 25-27, 25-19, 25-19, 14-25 en 10-15.

Femke Stoltenborg speelde met Forli tegen Urbino en won met 3-0. Femke stond alle sets in de basis en scoorde 4 punten.  Na twee wedstridjen gaat Piacenza met 6 punten aan de leiding, Bergamo staat 4de met 4 punten en Forli 7de met 3 punten uit de gisteren gewonnen wedstrijd.

Bij de mannen in Italië won Jeroen Rauwerdink met Latina van Citta di Castello (3-2), verloor Wytze Kooistra met Molfetta bij Padova (3-1) en verloren ook Milano (Robert Horstink, 3-0 bij Trentino) en Piacenza (Thijs ter Horst, 3-0 bij Banca Marche Treia). Al met al dus een magere oogst voor de teams met Nederlandse inbreng.

Ter Horst had in de 2de set een invalbeurt en maakte 1 punt, Robert Horstink speelde in set één en drie en scoorde 5 keer (29%), Wytze Kooistra nam 18 treffers voor zijn rekening (40% scoringspercentage) en Jeroen Rauwerdink kwam tot 13 treffers via een scoringspercentage van 62%.

Piacenza staat 6de (9 punten), Latina 7de (7 punten), Molfetta 8ste (7 punten) en Milano 13de (0 punten).