Serveerspektakel bij DeVoKo vs. Sudosa-Desto D2

VoV, 19-11-2023. 8:52 uur. In Denekamp ontving DeVoKo gistermiddag de tweede selectie van Sudosa-Desto uit Assen, dat voor begin van de wedstrijd vijf punten voorsprong had op de thuisploeg en op de laagste trede van het podium stond.

Het werd een bijzonder duel, waarin veel beslist werd vanaf de opslaglijn. Vooral DeVoKo kenden een paar ijzersterke serveseries, maar ook Sudosa-Desto liet middels Susan Benninga zien dwingend vanaf de negen meter te kunnen zijn. DeVoKo won met 3-0 via de setstanden 25-17, 25-23 en 25-20, maar kwam met name in de tweede set goed weg na een 19-23 achterstand.

In de openingsset had Sudosa de beste start, Susan Otten en Ellen Jansen sloegen de gasten naar 2-4, die echter door DeVoKo veranderd werd in 6-4 en 12-6. Guusje Leus en Iris Kok hadden rake klappen in huis. Beide dames bleven ook daarna hun punten meepakken tot aan de 20-12, Een slordige periode van de thuisploeg met een stuk of vier weggegeven punten middels aanvallende fouten bracht de stand op 22-16. Na 23-17 gin Sudosa-Desto een paar keer in de fout, waardoor het 25-17 werd.

DeVoKo scoorde 17 eigen punten, bij Sudosa bleef de teller op 8 staan.

In set twee waren de rollen aanvankelijk omgedraaid. DeVoKo liep uit naar 6-1 maar Susan Benninga en Susan Otten zorgden er met hun serveserie voor dat er bij 9-10 een voorsprong voor de ploeg uit Assen op de borden stond. Beide teams gaven in het middendeel van de set veel punten weg, hetgeen resulteerde in een gelijk opgaande score tot aan 16-15. Daarna kon Sudosa het verschil maken. Eerst naar 16-19 en vervolgens naar 19-23.

Een slimme score via het blok bracht Ruth Eppink aan de opslag voor de thuisploeg. En zij zocht zich een servetarget uit die minder stabiel was dan haar dwarrelende opslagen. De 20-23 werd 22-23 via twee aces van haar. Blokkerend scoorde DeVoKo de 23-23 en daarna serveerde Ruth Eppink nog twee aces voor de 25-23 zege.

DeVoKo scoorde in deze set 14 eigen punten, evenveel kreeg Sudosa-Desto er op de borden.

De derde set was er een om niet zo makkelijk te vergeten. Na de 2-1 serveerde Guusje Leus DeVoKo naar 9-2. Kat in het bakkie denk je dan. Vanaf de 12-4 begon Susan Benninga aan een indrukwekkende serie opslagen, die de gasten op een 12-13 voorsprong zette, waarmee de kat weer uit het bakkie was. In twee servebeurten nam DeVoKo vervolgens afstand naar 19-14, waarmee het beestje weer terug in zijn bakkie was, maar de serie van vijf punten van de gasten lieten hem zijn bakkie weer verlaten. De stand was inmiddels 19-19.

Opnieuw was het Ruth Eppink die met o.a. één ace de stand naar 23-19 serveerde, Sudosa kon nog één keer tegenscoren voordat DeVoKo de strijd met 25-20 voor zich besliste en het beestje eindelijk rust had in zijn bakkie.

DeVoKo scoorde 17 eigen punten in deze set, Sudosa zette er daar 15 tegenover.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Jan van den Noort.