Set-Up ’65 II wint haar zesde vijfsetter

SU65-dames2-rivo-rijssen (6)

VoV, 29-01-2017. 9:50 uur.  Voor Springendal Set-Up dames 2 stond gisteren de wedstrijd tegen Scylla in het verre Wageningen op het programma. Doordat onze “rooie” ziek was en door vele blessures moesten met schuiven qua posities. Gelukkig hadden we versterking uit dames 3. Door die blessures moest mid Marlies Eertman op de plek van de passer – loper spelen.

De stemming in het busje zat er goed in door de Hollandse hits van Marlies! Na een lange reis achter de rug te hebben gehad bleek dat de wedstrijd voor ons uitliep, dus moesten we eerst nog even wachten. We begonnen fanatiek aan de warming-up!

De eerste set ging gelijk op en we wisten mooie ballen te scoren! Midden in de set kregen we het moeilijk in de pass en wat we ook deden we kregen hem niet goed onder controle. Dit heeft ons uiteindelijk de kop gekost want we wisten het verschil niet meer terug te trekken. Scylla won deze set met 25-20.

We begonnen vol goede hoop aan de tweede set en dit met succes! We kregen Scylla onder duim door mooie blokballen, goede services en tactische ballen. Doordat wij in deze set afgefloten werden voor schermen hebben wij de scheids ook even laten weten dat het niet alleen aan onze kant gebeurde. Scylla kende dat woord blijkbaar niet wat ze zeiden: “oh we hebben ook een nieuwe woord geleerd, “schermen”.  Door de foutenlast aan de andere kant wonnen we deze set overtuigend met 15-25.

Dit gevoel moesten we vasthouden. Helaas kregen we het meteen in het begin al moeilijk. Ook dit keer lukte het niet om de pass naar de spelverdeler te brengen. De wedstrijd werd volledig omgedraaid en Scylla had dit keer de macht over ons. Ze wonnen deze set met 25-15.

In de vierde set stonden we vlot op een 0-4 voorsprong en deze wilden we graag uitbouwen en dit lukte tot een stand van 7-12. Toch kwam Scylla goed terug en vanaf dat moment gingen we weer gelijk op. Door een goede opslag van Pien Vos, die een beetje verward was door het feit dat ze twee keer werd gewisseld voor twee verschillende personen “Huh alweer, dat mag toch niet?” heeft ze toch belangrijke punten weten te scoren met haar serve.

Dankzij de ‘veterstrikmethode’ wist Diede nog wat tijd te rekken en dat moesten we dan ook van het publiek aanhoren. Aan het einde van de set dachten we dat we nog maar één punt moesten, maar door een fout van de telster bleek dat we nog twee punten moesten. Scylla wist nog terug te vechten tot 23 maar wij wisten het af te maken! De set ging naar ons met eindstand 23-25.

Dit betekende dat we weer een vijfsetter mochten spelen. Dit seizoen hebben we nog nooit een vijfsetter verloren! We kwamen op een 6-4 achterstand. Toch wisten we de wissel in te gaan met een 7-8 voorsprong. Beide teams bleven knokken voor elk punt, waardoor het weer gelijk op ging. Toch wisten we (zoals altijd) de 5e set te winnen met 13-15.

Anne,  onze trouwe hond, wilde graag deze naam behouden, waardoor ze van thuis per ongeluk de hondenhanddoek had meegenomen. De hele douche zat onder de hondenharen en Anne zelf ook. Nu is natuurlijk de vraag… waren dit wel hondenharen? Ze kon er zelf in ieder geval om lachen. En wij ook!

Na een korte stop in Hengelo om een aantal spelers uit het team af te zetten had Marloes het geluk dat Tom met het grote licht af en toe even bij kon schijnen, zodat ze haar autosleutel terug kon vinden.

Pim bedankt! Super dat je er was! En Tom bedankt voor je lijfspreuk: “Je moeder”.  Graag willen wij Rosan en Pien ook nog bedanken voor het meedoen!  Volgende week spelen wij thuis om 14.00 uur tegen Emmen’95.

gh @ VoV, verslag door Marlies Eertman en Diede Hagedoorn, Springendal Set-Up ’65 dames II.