Set-Up ’65 laat FAST twee sets ontsnappen

VoV, 21-10-2018. 14:20 uur. Beide teams , die in Ootmarsum tegenover elkaar stonden hadden midweeks een zege behaald. FAST won thuis met 3-0 van TTP, Set-Up was met een 0-3 zege bij US in Amsterdam vertrokken. Dat dus beide ploegen deze score met nog een zege wilden uitbreiden zal u dan ook niet verwonderlijk in de oren klinken.

Het was tot aan 7-9 in de eerste set gelijk op gegaan, bij 8-9 kwam Daphne Giesselink aan  serve en zij sloeg met drie aces en drukvolle serve, die door Merle Baasdam na een ‘overpass’ in een punt werd veranderd,  het gaatje naar 12-9. Daarover heen blokkeerde Marianne het Lam – Scholten nog eens twee kill – blocks en scoorde Ilse Oude Luttikhuis de 15-10. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

Dat veranderde echter toen de FAST speelsters na de time out op 15-10 weer binnen de lijnen kwamen. Nynke Rovers, Veerle van den Heuvel en een blok van Joska Fransen deden de voorsprong snel slinken (15-13) en niet veel later stond er 17-16. Ilse Oude Luttikhuis scoorde 18-16 en dat was voorlopig het laatste punt van de thuisploeg.

De foutserve bracht Joska Fransen aan de opslag en zij serveerde een aantal aces en ook haar teamgenoten aan het net wisten wel raad met de geboden kansen. Een totale mishit bij Set – Up maakte 18-23, Jorieke Bodde scoorde nog wel, maar FAST had middels de ingevallen Juliëtte van Duijnhoven het laatste woord. 20-25 na 15-10. Een 5 om 15 score. Set Up maakte 15 eigen punten in deze set, waaronder 6 aces. FAST scoorde 18 keer voor zichzelf, waaronder 4 aces.

In de tweede set voltrok zich voor Set-Up eenzelfde soort scenario. Een sterk spelende thuisploeg dat aanvallend scherp speelde en de geboden kansen goed afrondde, maar wel met een te hoge foutenlast speelde. Tot aan 18-11 had Set-Up 16 keer voor zich zelf gescoord, FAST gaf niets weg, was niet in de gelegenheid om iets weg te geven. Merle Baasdam en Ilse en Carmen Oude Luttikhuis waren in die periode een plaag aan het net voor FAST, dat zelf maar mondjesmaat (3 aanvallende punten, 2 aces) tot scoren kwam en van de gekregen punten van Set-Up, totaal zes tot die stand, afhankelijk was.

Dat veranderde allemaal na 18-11. De rollen werden omgedraaid toen Joska Fransen de stand naar 18-16 serveerde met onder andere 3 aces. Set Up herstelde zich, twee keer Ilse Oude Luttikhuis en een blokpunt van spelverdeelster Kiki von Piekartz maakten 21-16. Daarna scoorde Set-Up niet meer voor zichzelf. De pass haperde, de bal kwam niet meer bij Kiki en FAST profiteerde maximaal. Vooral Veerle van den Heuvel ramde de ballen erin. Set-Up kreeg nog twee punten kado (22-18 en 23-19) maar kreeg het niet voor elkaar om op setpoint te komen. De ingevallen Lisa Kersten serveerde haar ploeg na 23-19 in een ruk naar 23-25.

Totaal 19 eigen punten van Set – Up waren niet genoeg voor de setwinst. FAST kwam tot 16 maar kreeg er vijf mee kado dan dat ze weggaven.

Over de derde set kunnen we lange verhalen schrijven en het ook in zes regels afdoen. FAST kwam er niet aan te pas. Ze stonden zelfs nog met 1-2 voor, maar met een score van 24 om 6 werd de eindstand 25-8. Ilse Oude Luttikhuis en Daphne Giesselink scoorden volop. Evi van Kerkvoorde had een lange serveserie van 12-5 naar 18-6. Totaal 20 punten maakte Set-Up voor zich zelf en slechts ééntje gaven ze er weg. Dat gaf de burger moed, vooral de Ootmarsumse burger. Maar ook dit gewin bleek kattengespin.

FAST herstelde zich bijzonder snel. Na de pauze tussen de sets kwamen ze weer helemaal gefocust terug op het veld en namen meteen een 0-2 oorsprong. Het bleef tot 7-9 gelijk opgaan, met een erg effectieve FAST aanval. Nynke Rovers serveerde de bezoekers naar 7-13, met in deze serie een door Set-Up moeilijk te verkroppen 7-11. ‘In or Out’ was de vraag. Er was geen video challenge, de lijnrechter had hem definitief in gezien, de trainer van Set-Up zag hem uit en handelde daar ook naar. Opwinding alom. De scheids gaf gewoon in!

FAST liet zich niet van de wijs brengen en hield het verschil zonder al te veel problemen op het scorebord. Nynke Rovers was in die fase scorend goud waard voor de gasten, die via 14-19 en 17-23 steeds dichter bij de zege kwamen. Set-Up leek het al een beetje opgegeven te hebben en ging met 19-25 naar de kant.

Een 1-3 nederlaag, die een beetje als onnodig overkwam. Set-Up had zich de kaas in de eerste en tweede set van het brood laten eten, had de zege tussen de vingers weg zien glippen. En FAST had daar ten volle van geprofiteerd. Met 21 eigen punten van FAST was er geen discussie over de vierde set. Terecht ging die naar de bezoekers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Set-Up ’65.