Set-Up ‘65 oefende tegen Sneek en Alterno

VoV, 26-09-2017. 7:40 uur. Afgelopen weekend had Springendal Set-Up twee oefenwedstrijden op het programma staan. Zaterdag werd in Ootmarsum tegen VC Sneek gespeeld, zondag was Coolen Alterno er te gast. Over de wedstrijd tegen Sneek weten we niks te vertellen, zelfs de uitslag niet. Jammer, maar helaas

Tegen Coolen Alterno werden er vijf sets gespeeld. Daarvan waren de setstanden 25-22, 14-25, 22-25,16-25 en 25-18. De uitslagen geven aan dat het nogal wisselvallig was, maar dat werd voor een groot deel veroorzaakt doordat de trainers nogal met hun starting six schoven bij nagenoeg elke set. Het was immers nog steeds oefenen, zoeken naar, speelminuten maken,  het ging nog nergens om.

In de eerste set werd met name de grote foutenlast bij Alterno hen fataal. Twaalf keer scoorden ze voor Set-Up. Een goed functionerend blok, zes blokpunten,  kon die schade niet voorkomen.  Bij 20-19 leek het nog spannend te worden, maar dat werd het door die fouten toch niet.

Alterno dicteerde het gebeuren in set twee. Eline Timmerman  en Kirsten Wessels waren scorend op dreef en ook Linda te Molder pakte haar puntjes mee. Na de 5-9 en 9-18 liep Alterno uit naar 14-25.

De derde set was ook voor de gasten uit Apeldoorn. Toen konden ze na 19-18 achter profiteren van Set-Up fouten en de set via 22-25 toch nog voor zich beslissen.  Lisanne Baak had het blok in deze set goed staan en scoorde daarmee drie keer.

In de vierde set weer veel verschil in de eindstand, Alterno won met 16-25. Bij 6-14 had Set-Up al de bijna onmogelijke taak om de set nog te laten kantelen. Punten van Merle Baasdam en Marianne Het Lam – Scholten konden nog voor een 14-18 tussenstand zorgen, na 16-19 maakten Eline Timmerman en Kirsten Wessels de laatste zes punten voor Alterno.

Set vijf was weer voor Set-Up. In deze set konden de dames uit Apeldoorn, in gewijzigde formatie, niet meekomen met de gastheren. Bij 10-4, na een viertal scores van Jorieke Bodde tot aan die stand, nam Set-Up heel ver afstand (18-8) mede omdat Shanlee Ray Mc Lennan en Daphne Giesselink de vloer ook wel wisten te vinden. De inhaalrace van Alterno bracht hen nog tot 20-15, de set ging met 25-18 naar de thuisploeg.

Nog twee weken trainen en oefenen, dan gaat het echt om de punten, om echte punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.