Set-Up ’65 verliest via tiebreak van VCN.

VoV, 27-03-2022. 17:11 uur. Set-Up ’65 was vanmiddag gastheer voor VCN Capelle. De gasten staan in de middenmoot van de Eredivisie en hadden hun ticket voor het vervolg na het reguliere seizoen zo goed als binnen. Set-Up ’65 is hekkensluiter, heeft zo ongeveer het hele seizoen de rode lantaarn al in bezit. Maar is in De Schalm eigenlijk voor heel veel ploegen nog altijd een lastige tot zeer lastige  tegenstander, zo ook vanmiddag voor VCN.

De thuisploeg pakte de eerste set met 25-22, werd daarna twee set van de mat geveegd (14-25 en 18-25), waarna het zich heel knap herstelden in de vierde set en die met 25-15 wonnen. In de tiebreak ging het dan toch nog met 17-19 mis, ondanks een aantal matchpoints. Jorieke Bodde werd met 24 punten de topscorer van de partij, bij VCN scoorde Maureen Weernekers 21 keer. In de totale eigen score had Set-Up ’65 met 68 om 66 punten twee punten voordeel.

In de eerste set nam Set-Up door veel servedruk van Pien Vos, Eline Nijhuis en Daphne Broekhuis (zij scoorden samen tot 13-8 vijf aces) ruim afstand en dwong VCN bij 13-8 in de time out. Brahim haalde de dames van Set-Up bij 13-10 naar de zijlijn, Set-Up nam weer afstand (16-11) en werd weer bijna ingelopen (16-14). Tessa de Boer van VCN scoorde de gelijkmaker bij 19-19, via een aantal foutserves werd het 22-22, waarna Set Up via de dubbele wissel Daniek Lenfert in het veld bracht. Hetgeen een gouden wissel bleek te zijn, na de netfout van VCN (23-22) scoorde zij de laatste twee punten voor de 25-22 winst.

In de tweede en derde set was VCN de betere ploeg. Na de 12-12 stand in de tweede set namen ze twee punten afstand naar 13-15, waarop een serveserie naar 13-23 volgde. Met als eindresultaat een 14-25 setwinst. Ook in de derde set was VCN dominerend, dat bleek het beste uit de 9-20 tussenstand na 2-7, 4-12 en 8-17.

Set-Up herpakte zich en liep in naar 13-20 en 17-23, maar het verschil was te groot om VCN nog serieus te kunne bedreigen. De set ging via een netfout met 18-25 naar de bezoekers.

In de vierde set woei er weer een volledig andere wind door De Schalm, niet meteen maar pas nadat Joanna Brilhuis bij 16-14 aan serve kwam. Daarvoor was het met de tussenstanden 5-5, 10-10 en 12-13 gelijk opgaand. Lana Lijkendijk scoorde de 15-14, de side out zorgde voor 16-14, waarop Joanna Brilhuis ging serveren.

Pas op 24-15 gaf ze weer af, nadat ze onder andere vijf aces had laten noteren en met haar servedruk aantoonde dat het passend bij VCN nogal rammelde in die fase. Na zo’n serie mag je ook bij 24-14 fout serveren. Dat deed VCN ook bij de stand, waardoor het via 25-15 een 2-2 gelijke setstand opleverde.

In de tiebreak waren de teams aan elkaar gewaagd. Om dat via de tussenstanden duidelijk te maken, het scoreverloop verliep van 2-0 naar 2-3 en van 6-5 naar 7-8. Set-Up nam een time out op 10-11, VCN deed dat op 12-11 en 13-13. Een ace van Jorieke Bodde zette Set-Up op matchpoint bij 14-13. De volgende kansen op winst waren er voor de thuisploeg bij 15-14, 16-15 en 17-16. Tessa de Boer maakte het laatste onschadelijk, de ace van Fleur Uitterlinden zette VCN bij 17-18 op matchpoint, dat ze blokkerend bij eerste gelegenheid ook verzilverden. (17-19)

FAST wint van VVU: FAST heeft vanmiddag goede zakengedaan in de strijd om het kwartfinale ticket. In eigen huis versloegen ze VVU met 3-0 via de setstanden 25-19, 25-18 en 25-15. Een duidelijke zaak dus. FAST is daarmee voorbij aan SV Dynamo, en bezet nu met nog twee wedstrijden te gaan op basis van set gemiddelde de negende plaats, dat goed is voor het laatste ticket.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan Bredewoud.