Set-Up ’65 weggeserveerd in de Schalm

VoV, 10-12-2017. 13:53 uur.  Het was zeer zeker niet het sportieve verjaardagskado dat spelverdeelster Inge Molendijk van Set – Up ’65 zich op haar 25ste verjaardag gewenst had bij de derby tegen streekconcurrent Eurosped. Zeker niet, het zou zomaar een domper op de feestvreugde kunnen zijn geweest. In eigen hal met 0-3 weggespeeld worden. Niet de nederlaag alleen, maar ook de manier waarop deed haar, de staf, het team en de fans behoorlijk pijn.

Het werd hoe langer hoe stiller in de Schalm, niet één keer ‘zo’n ne goeie hebben we nog niet gehad’, geen enkele set spanning, in alle sets duidelijk de mindere van Eurosped, dat komt hard aan. Eurosped maakte met hun zevende zege op rij de derde nederlaag van Set-Up op rij tot een feit. Voor Carmen Oude Luttikhuis, was er net als destijds in Vroomshoop een hoofdrol weggelegd. Haar opslagen waren voor de passlijn van Set-Up, in verschillende samenstellingen, een maatje te groot. Maar liefst negen aces vertrokken er van haar rechter. Totaal serveerde zij, Judith Kamphuis, Daphne Knijff en Rochelle Wopereis (6 aces) 53 punten bij elkaar.

Bij Eurosped keken ze als onderstaand op de wedstrijd terug:  “In een eenzijdig duel heeft Team Eurosped binnen een uur een einde gemaakt aan de tweede Twentse volleybalderby van deze competitie. Had het Vroomshoopse team in de eerste ontmoeting nog de nodige moeite om de winst naar zich toe te trekken (3-2) , zaterdagavond had Team Eurosped geen kind aan Springendal Set-Up’65. De setstanden 13-25, 13-25 en 20-25 spreken wat dat betreft voor zich.

De wedstrijd begon via de opslag van Daphne Giesselink, uit de aanval scoorde Daphne Knijff de 0-1, het tweede punt maakte marleen van Benthem. Daphne Knijff gaf Inge Molendijk met een ketser een verjaardagspresentje (2-1), maar was er daarna als de kippen bij om dat met twee scores ook weer ongedaan te maken. (2-3). De opslag van Rochelle Wopereis viel precies in het hoekte, Marleen scoorde weer, waarna Daphne de stand met haar opslagen naar 3-7 tilde. Vanaf de netfout na 6-10 ging Carmen serveren en ze gaf pas weer af bij 7-13, na de omloopscore van Daphne Giesselink.

En na de 8-13 was Judith kamphuis degene die de servedruk bij Set-Up neerlegde, geen eindeloos lang onderweg zijnde ballen meer, maar gewone floaters, waarmee de thuisploeg overigens genoeg problemen had. Bij 9-18 gaf Judith weer af. Op 11-120 gin Rochelle serveren, Daphne Knijff stond op positie vier de aanvallen te verzilveren en pas op 12-23 kwam er een eind aan de serie. De set eindigde met 13-25.

Eurosped had de eerste set als volgt beleefd: “Het ging slechts kort gelijk op maar Team Eurosped nam al snel afstand waardoor coach Brahim Abchir bij 3-7 zijn eerste time-out nam. Bij 8-15 zag hij zich genoodzaakt een tweede time-out te nemen. Springendal Set-Up’65 kreeg echter geen vat op het gevarieerde aanvalsspel en de solide passing van Team Eurosped. Het kostte Team Eurosped dan ook ogenschijnlijk geen enkele moeite om de eerste set eenvoudig met 13-25 naar zich toe te trekken.

De scores waren voor aanval 9/12, blok 0/1, aces 2/5 en foutenlast 7/2. Veel aces en weinig fouten waren het handelsmerk van Eurosped in deze set.

In de tweede set was de thuisploeg alleen in het begin even gelijkwaardig. Tot aan 5-5 ging het gelijk op. Inge Molendijk blokkeerde de 2-0 op de borden, Merle Baasdam maakte 5-4, een foutserve maakte gelijk. Carmen Oude Luttikhuis liet vervolgens de passlinie van de thuisploeg er bijzonder slecht uitzien en bracht de stand op 6-10, met in haar serie drie aces. Marleen van Benthem en Jaimee-Lee Morrow scoorden tegen, waarop Eline Gommans, zij doet nu geen beentje over serve meer, de stand naar 9-15 serveerde.

Set Up ging bij 11-18 voor de tweede time out naar de kant. Zonder succes. De scores van marleen van Benthem en Marianne het Lam – Scholten werden op de side out gladgestreken, Judith Kamphuis maakte de 13-20 en bracht Carmen Oude Luttikhuis aan de opslag. Vier aces bij de laatste vijf punten en een blokje van Judith brachten de eindstand op 13-25.

Bij Eurosped zagen ze het zo: “De tweede set was een kopie van de eerste, hoewel Team Eurosped nu pas 5-8 voor het eerst afstand nam. Daarna ging het hard, via 6-12, 11-18 en 13-20 snelde het Vroomshoopse team naar wederom een 13-25 overwinning, waarbij het laatste punt kenmerkend was voor deze wedstrijd; een ace van diagonaal Carmen Oude Luttikhuis.

De scores waren voor aanval 6/9, blok 4/2, aces 0/10 en foutenlast 4/3. Nog meer aces en weinig fouten waren opnieuw het handelsmerk van Eurosped in deze set.

Met vier aces van Rochelle Wopereis denderde Eurosped in de derde set naar een 3-8 voorsprong. En in het verdere verloop bleven ze een veilige voorsprong houden, ondanks het feit de foutenlast omhoog ging. Echter waren de dames aan het net, met in de ze set de middens Laura beach en Eline Gommans met hun omloopscores moeilijk af te stoppen voor de thuisploeg. Eurosped moest na 14-19 een drietal tegentreffers incasseren, voor Jan Berendsen het teken om de ploeg voor het eerst in dewedstrijd naar de zijlijn te halen.

Judith Kamphuis scoorde 1720, na de 18-20 van Marleen van Benthem volgde een foutserve. Twee driemeter aanvallen van Judith waren te machtig voor het Set-Up blok en de Set Up verdediging en lieten de 18-23 noteren. Set-Up mocht na 20-23 nog even hopen op de ommekeer, Eline Gommans en een technische fout maakten met 20-25 een eind aan de set en de wedstrijd.

Bij Eurosped beleefden ze de derde set als volgt: “In de derde set nam Team Eurosped wederom snel en comfortabele voorsprong. Naarmate het einde van de set in zicht kwam, slopen er slordigheidjes in het team van coach Jan Berendsen waardoor Springendal Set-Up’65 even dacht dat er toch nog iets te halen viel in de derde set. De eerste en enige time-out van Jan Berendsen maakte echter snel een einde aan deze illusie; 20-25 voor Team Eurosped.”

De scores waren voor de aanval 8/16,  blok 1/1, aces 2/4 en foutenlast 4/9.  Met de aanvallende scores kon Eurosped de hogere foutenlast ongedaan maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron ook verslag Eurosped.  Foto’s Herman Zandhuis.