Vizier op volleybal

 

Set-Up D2 wint uit bij VCV Varsseveld

VoV, 04-11-2018. 14:33 uur. Deze week stond VCV Varsseveld voor ons op het programma en we waren van tevoren gewaarschuwd. In de voorbereiding hadden wij het voornamelijk lastig met hun serve, waardoor we hier vanaf de eerste bal extra scherp op waren. We begonnen echter een beetje afwachtend en het vooral vanaf de kant leek het alsof we er niet veel zin in hadden. We liepen dan ook snel achter de feiten aan en wisten gelukkig bij 10-10 weer aan te sluiten. Na 17-17 waren we het helemaal kwijt. Veel onnodige fouten zorgden ervoor dat VCV snel een eind aan de set kon maken met 25-21.

De tweede set begonnen we beter. Bij 7-11 was er een mooi gat geslagen, maar VCV wist het toch weer spannend te maken en bij 17-17 stond het weer gelijk. VCV tikte een bal uit, maar Mayke raakte de bal onderweg nog aan. De scheids zag dit echter niet en gaf ons het punt. VCV (plus publiek) was gepikeerd en hier maakten wij slim gebruik van. Ilse scoorde hier direct een ace achteraan en met slim spel van voornamelijk Diede en Pien gaven we pas bij 18-23 weer af. Meer dan één puntje gunden wij hen niet, de set eindigde op 18-25.

De derde set wisten wij de eerste voorsprong te pakken. Diede scoorde mooie balletjes via de handjes en Anne wist prachtige tweede balletjes door te tikken. Halverwege de set nam VCV de voorsprong van ons over. Bij 24-25 kwamen wij op het eerste setpoint, maar deze wisten wij niet te benutten. Nja eigenlijk wel, maar dat zag de scheids anders. Het tweede setpoint pakten we ook niet, derde ook niet, vierde ook niet, vijfde ook niet, zesde ook niet, zevende ook niet. Nee, pas het 8ste (!) setpoint wisten we te scoren. Met 30-32 stond het 1-2 in sets.

De vierde set hadden we goed onder controle tot een stand van 9-16. Hierna werden we onzeker in onze pass en maakten we veel onnodige fouten. VCV maakte hier optimaal gebruik van en wist terug te komen tot 15-16. Een voorsprong heeft VCV echter niet weten te pakken. We bleven gecontroleerd spelen en maakten een eind aan de wedstrijd bij 23-25. Vier punten in de pocket wat onze plek op de vierde plek nog eens verstevigd.

Volgende week hebben we geen wedstrijd. In goed overleg met Krekkers waren beide teams het erover eens dat De Koale Kermis in Ootmarsum aankomend weekend toch iets belangrijker is dan de wedstrijd. Deze wedstrijd wordt later ingehaald. 17 november spelen wij om 17.00 uur de topper tegen Sudosa -Desto D1 in Assen.

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis. Springendal Set Up ’65 dames 2. Foto’s Jan van den Noort.