Set-Up D3 neemt afstand in Promotieklasse

VoV, 17-03-2018. 6:15  uur. Gisteravond stond in de Schalm in Ootmarsum de topper in de Promotieklasse  tussen Set-Up ’65 dames 3 (foto boven) en Krekkers dames 2 op het programma. Set – Up heeft in de stand zes punten voor (74 om 68) op hun tegenstander.  Bij de thuisploeg en de gasten zagen we op spelverdeling en mid routiniers in actie, die eerder jaren deel uitmaakten van de hoofdmacht.

Bij de thuisploeg Melanie Eertman – Grob en Loes Engbers – Hollink, bij de gasten Kim Engbers – Tibbe en Maureen Lesker.  Set- Up is dit seizoen nog ongeslagen op eigen veld, Krekkers leed pas één uitnederlaag, bij Kuipers Flevoll van trainer coach Menno Brouwer. Uit de laatste twee wedstrijden haalde de thuisploeg van Ivo Sanders negen punten, Krekkers kwam niet verder dan twee tiebreakzeges.

Set-Up kreeg na een gelijkopgaand begin in de eerste set (2-5 werd 5-5) bij de 9-11 tussenstand een hele rij punten kado van Krekkers middels uitgeslagen aanvallen en technische fouten. Met eerst Fleur Peters en later Danae ten Over aan serve liep de thuisploeg uit naar 17-12.  Krekkers herstelde zich en ging inhalen, puntje voor puntje, langzaam maar zeker kwamen ze dichterbij. Via 19-15 naar 22-19, op die stand miste Set-Up de side out en scoorde Evelien Boerrigter blokkerend de 22-20.

De aansluitende 22-21 maakte Set-Up voor Krekkers, time out Set-Up. Danae ten  Oever herstelde het verschil van twee punen bij 23-21. Lotte Oude Mulders en een ace van Evelien Boerrigter maakten gelijk, weer time out Set – Up, dat daarna op set point kwam. Het volgende setpoint was voor Krekkers (24-25), waarna de scheids iets zag, dat niemand bij de gasten had gezien, en het gelijk werd in plaats van Krekkers setwinst. Via punten van Myrthe Kamphuis en Loes Engbers-Hollink haalde Set-Up de 27-25 zege daarna binnen.

Set-Up maakte in deze set 17 eigen punten, Krekkers kwam tot 20, maar had de foutenlast dubbel zo hoog als Set-Up (5 om 10)

Krekkers kwam extra gemotiveerd uit de startblokken in set twee. Maureen Lesker serveerde met onder andere twee aces de ploeg van Dennis Funke naar een 0-6 voorsprong. Na de 0-4 score door Kim Engbers – Tibbe vluchtte Ivo Sanders de time out in. Dat hielp weinig, de Krekkers bleven ruim voor (3-10, 6-12), waarbij de 3-9 een superharde rake knal van van Lotte Oude Mulders was.

Het verschil veranderde met Loes Engbers – Hollink aan serve, het werd 10-12, het antwoord kwam via de opslagen van Marissa Masselink (10-15). Krekkers bleef het verschil vasthouden, kreeg wat punten kado van 14-18 naar 16-21 en liet zich bij de big points niet verrassen, zoals Set Up in de set ervoor had gedaan. Na twee scores van Evelien Boerrigter ging de set met 21-25 naar de bezoekers.

Set-Up maakte in deze set 14 eigen punten, Krekkers kwam tot 15 en had de foutenlast beter onder controle dan de thuisploeg (10 om 7).

Krekkers begon slecht aan de derde set, bij 5-2 hadden zij alle zeven punten gescoord, dus ook die van Set-Up. Ze herstelden zich daarna en bij 6-6 was de stand weer gelijk en tot 12-12 hielden de ploegen op de side out die gelijke stand  vast. Puntje voor Set-Up, puntje voor Krekkers. dat veranderde na de 13-12 door Pien Vos, waarop Demi Weustink aan de opslag kwam. Zij serveerde de ploeg van Ivo Sanders naar 18-13.

Vanaf 19-14 serveerde Danae ten Oever haar ploeg naar 24-15.  De dames aan serve maakten drie aces, de rest van de punten kwam voor het grootste deel van Loes Engbers – Hollink, die rake klappen uitdeelde en scorende blokpunten liet noteren (4 punten) en Pien Vos, die hetzelfde deed, alleen in iets mindere mate. Het setpoint werd ook een prooi voor Loes Engbers – Hollink. Dus 2-1 in sets na 25-15.

Set-Up maakte 17 eigen punten, Krekkers kwam tot 9. De foutenlast bedroeg 6 om 8. Pien Vos was met zes punten het meest succesvol.

Set-Up had het nu in eigen hand om de voorsprong op de ranglijst naar negen punten te tillen, Krekkers kon nog steeds voor de derde tiebreakwinst op rij gaan. Maar na de eerste rally ’s werd wel duidelijk dat Krekkers veel had gegeven en diep was gegaan om de koploper het in de eerste sets lastig te maken.

Set-Up liep uit naar 10-4, bij die stand had Dennis Funke de beide time outs al opgebruikt. Bij Set-Up was Danae ten Oever scorend goed bezig. Krekkers vocht voor wat het waard was maar kwam in deze fase van de wedstrijd tekort om het Set-Up lastig te maken. Het verschil bleef ruim bij de tussenstanden 14-7, 19-10 en 21-11, zeg maar gerust heel ruim, waarbij Loes Engbers – Hollink, Myrthe Kamphuis en Melanie Eertman – Grob hun steentje bijdroegen om het scorebord naar die standen te krijgen.

Duidelijk was wel dat Set-Up de vier punten in eigen huis zou gaan houden, Femke Boomkamp en Jet Reinerink maakten nog wel op de side out een punt,  het verschil was echter veel te groot om dit nog als bedreigend voor Set – Up over te laten komen. Na de 22-15 scoorde Loes Engbers – Hollink de laatste drie punten voor 25-15 en 3-1.

Met 18 om 8 eigen punten had Set – Up de  duidelijk betere cijfers dan de gasten, beide teams scoorden 7 keer voor elkaar

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Set – Up nu op 78 punten en heeft er  dus negen  meer dan Krekkers, dat nog wel steeds tweede staat. De derde divisie is in zicht.

Trainer coach Dennis Funke was tevreden met de prestatie van zijn team in de eerste twee sets en vond dat zijn ploeg in de tweede op de juiste manier had gereageerd na het discutabele verlies van de eerste. Daarna werd het moeilijk en lukte het niet om onder de servedruk weg te komen. Ivo Sanders was uiteraard in zijn nopjes met de winst.  Veel servedruk en een goede passing hadden het herstel vanaf de derde set vorm gegeven.