Set Up H1 baalt van verlies.

VoV, 08-03-2020. 18:25 uur. Na 3 weken zonder wedstrijd mocht Holtland Accountants Set Up afgelopen zaterdag de zaal weer in, gretig om de winnende reeks door te zetten. Donitas heren 2 kwam langs in IJsselmuiden. De uitwedstrijd in Groningen had Set Up verloren omdat er niet genoeg druk neerlegt werd bij de tegenstander.

De eerste set begon goed Set Up was scherp in de aanval en blokkering. De service zette de tegenstander voldoende onder druk waardoor Set Up eigen spel kon spelen. Donitas bleef echter ook goed bij de les en zo ging het behoorlijk gelijk op.
Helaas viel Set Up spelverdeler Matthias al snel uit door een bovenbeen blessure. Rob Schrijver viel in en deed dit heel netjes. Boven de twintig kwam er een mooie service serie van de Groningers die ervoor zorgde dat het set 20-25 eindigde.

Het tweede set begon door Set Up erg rommelig. De pass kwam niet waardoor het voor de spelverdeler moeilijk werd om de aanvallers goed in stelling te brengen. Hierdoor keek men al snel tegen een 1-6 achterstand aan. Bij vlagen werd het spel en de service steeds wat beter waardoor Set Up terugkwam en het rond de 20 nog erg spannend werd. Mede door steun van het publiek en veel energie in de groep wisten Set Up de tweede set naar zich toe te trekken en won met 25-23.

Het derde set leek behoorlijk op het tweede set. De pass kwam niet goed bij de spelverdeler waardoor het moeilijk bleef om scorend goed erdoor te komen. Set Up verloor de set met 22-25.

Het vierde set was het klaar met de energie die Set Up op de been had gehouden. Het spel oogde moedeloos en men wist dat niet om te draaien. Zelfs het debuut van Marien Vaandering kon de thuisploeg niet weerhouden van een nederlaag. 14-25

Helaas 1-3 verlies en heeft Donitas verdiend de punten mee naar huis genomen.
Volgende week staat SVI in Zwolle op het programma.