Set Up H1 neemt 2 punten mee uit Groningen

VoV, 03-12-2018. 5:59 uur. Na een lange reis van 135 kilometer kwamen de heren van Holtland Accountants Set Up IJsselmuiden aan in Hoogezand en waar om half 8 de wedstrijd begon tegen Krathos H1.

Nadat er lekker warm gespeeld was, werd vol goede moed aan de wedstrijd begonnen. In de 1e set lieten de mannen uit IJsselmuiden zich niet van de wijs brengen door de tegenstander en werd deze set mede dankzij een goede opslag en paar goede aanvallen met 19-25 binnen gesleept.

De 2e set was even wat anders, de mannen uit Groningen hadden een diagonaal in het team, die pas zijn 2e wedstrijd van dit seizoen speelde. Maar aan wedstrijdritme geen gebrek. Deze diagonaal (die ook op midden aanviel) was onhoudbaar voor de verdediging en blokkering van Set Up. De set werd dan ook verloren met 25-20.  In de 3e set kwam Set Up er al snel achter dat het anders moest. Mede dankzij eigen fouten en arbitrale fouten werd ook deze set niet gewonnen. 26-24.

De 4e set was voor Set Up de laatste kans om nog voor de winst te gaan. Er werd scherp begonnen aan de set en Set Up liet zich niet afleiden door een scheids die op belangrijke momenten geen beslissing durfde te nemen. Na eindelijk weer wat goede opslag series werd deze set nipt met 23-25 gewonnen.

Een vijfsetter dus en omdat Set Up absoluut niet wou verliezen ging men er vol voor.
Maar tegen het geweld van de eerdergenoemde speler, alsmede bij 10-13 de scheidsrechterlijke dwalingen tegen Set Up (het niet zien van bal op de grond en scoren via Gronings blok), was het gedaan voor Set Up. 15-10.  Volgende week een uitwedstrijd in Harlingen.

gh @ VoV, verslag en logo via websitecommissie Set – Up IJsselmuiden.