Set-Up H1 verliest van Veracles.

VoV, 11-04-2022. 12:21 uur. Afgelopen zaterdag mocht Set-Up het veld weer in tegen Veracles uit Groningen. Men had wat recht te zetten tegen deze ploeg. De uitwedstrijd in Groningen was er niet een om over naar huis te schrijven. Tijdens de training was er gewezen op scherpte en alles uit jezelf halen. Dit werd voor de wedstrijd weer benadrukt door de coach en met dat in het achterhoofd ging men de wedstrijd in.

De eerste set begon lekker. Er was goed volleybal te zien van beide teams. De tegenstander had een goed blok staan wat soms wat moeilijkheden opleverde maar uiteindelijk kon Set-Up goed meekomen en pakte eigenlijk steeds een voorsprong van twee punten. Aan het einde van het set begon Veracles door te duwen met een aantal mooie aanvallende punten. Set-Up had steeds een goed antwoord wat resulteerde in een spannend slot. Het set werd uiteindelijk afgemaakt op 33-35 in het voordeel van Veracles.

De tweede set zette de thuisploeg door waar men gebleven waren. Er werd prima gepassd wat zorgde voor mogelijkheden aan het net. Goede servicedruk zorgde ervoor dat Veracles het aan de andere kant allemaal even niet wisten. De libero werd zelfs ondersteboven geserveerd. Set-Up pakte een flinke voorsprong en stond met 21-14 keurig te spelen. Aan het einde van de set zette Veracles nog even aan maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar en Set-Up won dit set met 25-20.

De derde set was niet zo best als de eerste twee. Het liep allemaal stroef en Set-Up was niet echt in staat om dreigend te zijn aan het net. Veracles wist hier met hun blokkering wel raad mee en speelde deze situaties goed uit. Set-Up kon dit niet meer omdraaien en de sfeer viel weg. Dit set werd verloren met 25-17.

De vierde set kreeg Set-Up steeds meer moeite met de pass, terwijl men zelf de passers van de tegenstander niet onder druk konden zetten. Aan het net waren men niet echt gevaarlijk meer terwijl de Set-Up blokkering geen grip kreeg op de tegenstander. Veracles trok dit set goed naar zich toe wat eindigde in een stand van 18-25.

Komende zaterdag geen wedstrijd. De week daarna mag Set-Up aantreden in eigen zaal tegen CSV uit Zwolle.