Set Up handhaaft zich in 2e Divisie

VoV, 16-04-2018. 14:30 uur. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 stond zaterdag op het programma. Set Up moest het in eigen huis opnemen tegen Lycurgus H3. Het beloofde een mooie avond te worden, omdat er aansluitend na de wedstrijd een mooi feest was als afsluiting van het seizoen. De wedstrijd verliep alleen anders dan verwacht.

Alle toeters en bellen waren door het publiek in huis gehaald toen de wedstrijd ging beginnen. De mannen van Set Up begonnen slordig. Aanvallend werden er onnodige fouten gemaakt, maar ondanks dat liep de set toch aardig gelijk op. Door slordigheid aan de kant van de IJsselmuidenaren eindigde de set in 22-25.

De tweede set was het spel dramatisch en keek Set Up al snel tegen een achterstand aan. Door slordigheid in het algehele spel van Set Up liep Lycurgus ver uit en eindigde de set in een beschamende stand van 15-25.

Coach Gaillard sprak zijn mannen moed in en maakte duidelijk dat ze nu rust in hum spel moesten krijgen en de wedstrijd naar hun kant moesten trekken. Dit lukte de derde set een stuk beter, maar door een paar onnodige fouten boven de 20 verloor Set Up wederom een set met 23-25.

De vierde set draaide het team stukken beter en liepen de mannen van Set Up al snel uit. De coach vertelde de wisselspelers dat er drie erewissels aan te pas gingen komen. Remco Bultman, Bjorn Holtland en Marc Verbaan werden gewisseld met een uitbundig applaus van het publiek. Ze hebben zich jaren ingezet voor Heren 1 en hebben besloten volgend seizoen bij het eerste te stoppen. Na dit mooie moment ging de wedstrijd door en pakte Set Up de set met een stand van 25-22.

De wedstrijd was afgelopen. De mannen die afscheid namen kregen een passend afscheidscadeau en het publiek deed uitbundig de wave. Een prachtige sfeer en een geweldig moment en het feest kon beginnen!  Set Up heeft zich gehandhaafd en speelt volgend seizoen wederom in de 2e Divisie A.

gh @ VoV, verslag en foto via websitebeheer Set Up IJsselmuiden.