Set-Up heren 1 alleen aan kop in 1AH

VoV, 04-11-2018. 10:10 uur. Springendal Set-Up Heren 1 won gisteren in de Schalm met 3-1 van Focus 4U Woudenberg. Drie sets werd er geconcentreerd en scherp gespeeld. Helaas verloor men de vierde set onnodig. Door verlies van de concurrent gaat de ploeg van trainer coach Hans Bruins nu alleen aan kop in de 1e divisie met 22 punten uit zes wedstrijden.

De concurrent in dit geval was AVV Keistad, dat uit verloor bij Axell Claims Sovoco. In Soest kon de thuisploeg een 3-1 zege noteren met drie keer een krappe setstand. Twee keer was Sovoco net eerder bij de finish (25-23, 27-25), één keer Keistad. In de vierde set met 24-26. Maar omdat de derde met 25-20 naar Sovoco ging bleef de winst ook in Soest.

SURFspot.nl USV Protos vertrok met een 1-3 zege uit Sneek en nam de tweede plaats op de ranglijst over van Keistad. De overmacht in de eerste twee sets van de gasten uit Utrecht was met 12-25 en 16-25 heel erg duidelijk, Sneek kon in de derde set wat terugdoen middels 25-21, maar moest in de vierde toch definitief capituleren. Met 22-25 vertrokken vier punten naar Utrecht en bleef er eentje achter in Sneek.

Avior behaalde een moeizame 2-3 overwinning bij FOOX Olhaco in Hoogeveen. De 18-20 in de vijfde set was zwaar omvochten. Daarvoor had Avior een 1-2 voorsprong in sets (25-23, 23-25, 22-25) met een dikke nederlaag van 25-13 in de vierde set verloren zien gaan. De tiebreakwinst daarna leverde de winst en drie punten op.

Orion Volleybal Doetinchem II vocht uit bij EVV Bultman – Hartholt ook een verbeten strijd uit in de eerste twee sets. Daarin trokken ze met 26-24 en 27-25 wel twee keer aan het kortste eind. De 25-15 en 25-20 die daarop volgden bezorgden de thuisploeg een 4-0 zege en vijf punten, waardoor Orion met lege handen huiswaarts kon.

Hovoc zag een 1-0 voorsprong in sets veranderen in een 1-2 achterstand tegen Scylla. Via de setstanden 25-11, 19-25 en 15-25. Het niveau schommelde blijkbaar nogal. De 26-24 was goed voor een vijfde set, die met 15-12 gewonnen werd.

De stand is nu: Set-Up 6-22, Protos 6-20, Keistad 6-19, EVV 5-15,VC Sneek 5-15, Woudenberg 4-13, Sovoco 6-13, Orion II 6-13, Scylla 6-13, Avior 6-12, Hovoc 6-9 en Olhaco 6-7.