Set-Up houdt alle punten in De Schalm

VoV, 10-03-2024. 9:36 uur. Via een 3-0 zege heeft Set-Up ’65 tegen SV Dynamo D2 alle punten in eigen hal gehouden. De eerste twee sets waren spannend met setstanden 26-24 en 28-26. De derde ging daarna met 25-22 naar de thuisploeg. Over het geheel genomen was het meer spannend dan goed, maar uiteindelijk ging de winst in dit wisselvallige duel dus naar de thuisploeg.

De eerste set kende een heen en weer gaande score, waarbij de teams om beurten aan de leiding kwamen. Na drie aces op rij van Set-Up namen ze bij 8-6 in de eerste set de kop over, scores van Lisanne de Krosse maakten er later 11-12 van.  Set-Up veranderde dat met o.a. twee aces van Myrthe kamphuis in 17-15, bij 18-20 tikte Sv Dynamo als eerste de big points aan.

De belangrijke big points tot 22-21 kwamen van Martine Stevelink, maar Caya van Cooten en Lisanne de Krosse draaiden voor de zoveelste keer in de set het voordeel om naar hun kant bij 22-24. Martine Stevelink kwam bij 23-24 aan de opslag, en met behulp van o.a. Myrthe kamphuis serveerde ze de stand naar 26-24 winst voorde 1-0 stand.

Set Up en SV Dynamo D2 scoorden in deze set beide 18 eigen punten

In de tweede set was er net al in de eerste set weer een serie van drie aces van Daniek Lenfert na de 5-8 tussenstand, waarmee de stand op 12-8 kwam. SV Dynamo kon deze achterstand ombuigen naar een 14-17 voorsprong, maar zag na een paar aanvallende fouten en een ace van Femke Vlutters de 17-17 op het scorebord staan.

Bij 21-20 ging Dynamo D2 de time out in, twee kadootjes van Set Up maakten 21-22, bij 24-23 kreeg Set-Up de eerste kans op 2-0. Bij 25-26 zette Caya van Cooten de gasten op setpoint, maar de verzilvering bleef uit. Nadat Dynamo uit had geslagen voor 27-26 maakte Pien Vos het laatste punt van de set voor de 28-26 winst en de 2-0 stand.

Set-Up scoorde 16 eigen punten, SV Dynamo kwam tot ééntje meer.

Nadat Set-Up in de derde set via Danae ten Oever en Myrthe Kamphuis op 3-1 was gekomen bleven de voorsprong van twee punten op de side out tot 12-10 vasthouden. Danae ten Oever serveerde de thuisploeg naar 15-10, een marge die de ploeg van Damir Colo tot 19-14 stevig in handen hield.

SV Dynamo klampte aan, 19-17, werd gelost, 23-18, en klampte opnieuw aan bij 23-21. En 24-22. Martine Stevelink sloeg daarna via een blok-uit bal de 25-22 en 3-0 op het scorebord.

Set-Up scoorde 17 eigen punten, SV Dynamo D2 kwam tot 14.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort.