Set-Up houdt koers richting PD wedstrijden

VoV, 01-04-2024. 12:03 uur. Zaterdag 30 maart stond de uitwedstrijd tegen Veracles op het programma voor het eerste herenteam van Set-Up. Na het beroerd lange stuk rijden naar studentenstad Groningen en een lekker bakkie pleur klonk om 20:00 uur het eerste fluitsignaal. Aangezien dit een nogal belangrijke pot betrof voor de mannen uit IJsselmuiden, had coach Remco Bultman ervoor gezorgd dat we met een complete selectie in Groningen aanwezig waren. Flier de marinier melde zich bij het appél, en ook onze voorzitter in eigen persoon, Joffrey vd Belt, werd toegevoegd op het wedstrijdformulier. Interimcoach Mark Verbruggen ondersteunde Bultman in de coaching.

Bultman wees voor aanvang het team er nog eens op dat, ondanks dat we de punten hard nodig hadden, er vrijuit gespeeld moest worden. Onbevangen en met veel beleving erin gaan. Scherp starten en de focus op de pass. Daar werd in de eerste set goed gehoor aan gegeven. Set-Up nam meteen de leiding en zette Veracles serverend onder druk. Daardoor kon het blok meerdere malen goed dicht gezet worden. Ook aanvallend was de ploeg uit IJsselmuiden het betere team in de eerste set. Veracles kwam in het tweede gedeelte van de set nog wel dichterbij, maar Set-Up herstelde zich en trok de set met 22-25 over de streep.

Dat het om een kraker voor de punten ging bleek ook uit het feit dat de mannen van Donitas Heren 1, die de sporthal delen met Veracles, deze wedstrijd interessanter vonden dan de pot van hun eigen eerste damesteam. Al snel klonken de inmiddels welbekende foute teksten uit de kelen van de beschonken toeschouwers. Hoewel Set-Up zich daar niks van aan trok, werd er in de tweede set minder scherp gestart. Serverend lieten we het liggen en Veracles maakte daar graag gebruik van.

Zelf kwamen de studenten in het groen wel ‘lekker in de serve’. Aanvallend werd er ook weinig van gebakken door Set-Up, en de goede mood van de eerste set was daardoor ook ver te zoeken. Eindstand tweede set: 25-14.

In de derde set ging het redelijk gelijk op. De spanning was voelbaar en er werd van beide kanten scherp gespeeld. Dit resulteerde in een set met veel lange rally’s en kwalitatief gezien goed volleybal van beide teams. Set-Up nam in het tweede deel van de set meer de leiding door aanvallend sterk te spelen. Ook de pass lijn, onder leiding van een sterk spelende libero Niek Timmerman, stond als een huis. Zo kwam Set-Up aan het einde van de set op een 24-20 voorsprong.

Het laatste punt bleek echter ontzettend moeilijk binnen te halen. Hoewel de pass elke keer goed was, kregen de Set-Uppers het niet voor elkaar de bal op de vloer bij Veracles te krijgen. Onder luid gejuich verdedigde de libero van Veracles elke geslagen bal, en met spanning werd door de toeschouwers gekeken naar de lange rally’s. Uiteindelijk zwichtte Set-Up ook in de derde set onder de druk van het op stoom gekomen Veracles. De set werd afgesloten met een stand van 29-27 in het voordeel van de Groningers.

In het begin van de vierde set was het goed te merken dat er door de IJsselmuidenaren gebaald werd van de ‘weggegeven’ derde set. Er werd niet zuiver gespeeld en aanvallend kwam Set-Up er niet doorheen. Het blok van Veracles bleek vaak potdicht te zitten en al snel keken de mannen in het rood-wit tegen een forse achterstand aan. Set-Up kwam in het tweede gedeelte van de vierde set nog wel dichterbij door met name een goede serve, maar het mocht niet baten. De 4 punten die Set-Up mee naar IJsselmuiden wilde nemen, bleven in het hoge noorden. Stand vierde set: 25-21.

Omdat het verschil met Veracles nu 7 punten is moeten we, willen we van de laatste plek af komen, in ieder geval aanstaande zaterdag tegen Donitas de punten in eigen huis houden. Om 19:00 uur gaat dan de laatste reguliere thuiswedstrijd van dit seizoen van start. Na de wedstrijd is er ruim de gelegenheid om ook in de kantine te pieken in de vorm van een eindfeestje. Iedereen van harte welkom in de Oosterholthoeve!

gh @ VoV, verslag van en foto via webredactie Set-Up IJsselmuiden.