Set-Up II maatje te klein voor Veracles

VoV, 03-11-2019. 16:04 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames had Springendal Set-up ’65 Dames II gisteren koploper IBM Client Innovation Center Veracles op bezoek. Een duel waarvan iets mocht worden verwacht daar het tussen de nummer vijf met thuisvoordeel, Set-Up, en de nummer één ging.

Om kort en duidelijk te zijn, Set-Up heeft eigenlijk geen enkel moment in de wedstrijd de indruk gegeven dat ze Veracles serieus konden bedreigen. Ze waren eigenlijk elke set in de achtervolging, al was het begin van de eerste set met 2-0 voor nog bemoedigend. En dat was ook een van de zeer schaarse momenten dat de thuisploeg een paar puntjes voor had, voor de rest keken de Set-Up dames steeds tegen een achterstand aan.

Veracles maakte van de 2-0 achter een 2-4 voorsprong en bleek tot 7-10 het voordelige verschil van een paar puntjes aan hun zijde houden. Daarna bouwden ze uit naar 8-14 , 11-16 en 14-19. Van de gasten was Laura Hamming een ware plaaggeest voor de thuisploeg. Serverend, blokkerend, vanaf de driemeter en vanaf de buitenkant scoorde ze het ene punt na het andere, in de eerste set kwam de teller voor haar op 10 punten. Set-Up liep via een aantal scores van Daphne Giesselink nog naar 18-21 in, echter maakte een serie van vier punten vlot een eind aan de set. Veracles had een eigen score van 21 punten, Set-Up kwam tot 13.

Over de tweede set kunnen we kort zijn zijn. Set-Up II kwam er niet aan te pas, passend klopte het niet en scorend al helemaal niet getuige de 6 eigen punten in deze set. Bij Veracles liep het met name blokkerend (7 punten) en serverend (3 punten en veel serve druk) als een tierelier. De 0-3 werd 2-11 en 4-16. Demi Pot en Jente Wieldraaijer waren blokkerend nadrukkelijk aanwezig en lieten de Set-Up aanvalsters maar mondjesmaat een puntje scoren. Na de 8-11 sloot Veracles met 9-25 af. Zij maakten 19 eigen punten.

Ook in de derde set kwam de ploeg uit Groningen goed uit de startblokken (0-5) veroorloofde zich toen een slordige periode tot aan 8-9, herpakte zich (8-13) en liet ook weer een aantal steekjes vallen. Dorien Dijkstra en Demi Pot zorgden ervoor dat Set-Up niet gevaarlijk dichtbij kwam. De 14-19 werd 15-22 en vervolgens 18-25. Met een 10 om 16 eigen score waren de gasten uit Groningen ook in deze set beduidend beter.

Met een alles of niets poging probeerde de thuisploeg er toch nog een setje uit te slepen. Ze kwamen nog met 13-16 achter, waarop Diede Hagedoorn en Lynn Rouwers voor de 17-16 voorsprong zorgden. Het werd 18-18 en via Laura Hamming 18-19, waarop Chanel Baas ging serveren. Met een paar aces en een paar rake klappen maakten Chanel Baas en Laura Hamming de set met 19-25 uit. De eigen score in deze set bedroeg 13 om 16 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Elise Goossen – Haarhuis.