Set Up II ondanks nederlaag niet ontevreden

VoV, 02-04-2019. 19:51 uur. Afgelopen zaterdag stond voor ons Krekkers D1 op het programma. De thuiswedstrijd wisten we destijds met 3-2 te winnen, wat ons motiveerde om ook nu weer met de winst naar huis te gaan. Maaike Bos stond in Oostenrijk op de piste, waardoor Myrthe Kamphuis van dames 3 de eer kreeg om het liberotenue bij ons aan te trekken. Coach Damir Colo moest met de Open Club mee, wat betekende dat Fabian Geerdink onze eerste coach was. Hier moest hij duidelijk even aan wennen, want naast dat hij nogal aan de late kant was, incasseerde hij ook een gele kaart voor het niet tijdig invullen van de opstellingbriefjes. Op deze puntjes na ging het hem verder toch nog wel goed af.

Krekkers was het team dat het snelst uit de startblokken vertrok. Toch wisten wij goed terug te komen door harde aanvallen af te wisselen met slimme balletjes. Richting het einde van de set ging het lang gelijk op, maar was het helaas Krekkers die het eerst bij de 25 was. Met 25-23 pakten zij de eerste set.

De tweede set keken we weer snel tegen een achterstand aan. Net zoals in de eerste set wisten we halverwege de set bij te komen en zelfs in te halen. Maar Krekkers gaf zich niet zomaar gewonnen. Er vielen veel tikballen aan onze kant op de grond en het lukte ons niet meer om te scoren. Anne Hesselink kwam bij ons het veld in en probeerde zonder al te veel te zweten het lastiger te maken voor de Krekkers. Dit lukte helaas niet meer op tijd en  pakten zij de tweede set met 25-21.

De derde set hadden we al snel een redelijke voorsprong te pakken. Door scherpe serves en goede aanvallen leken wij de setwinst binnen te pakken. Maar op een stand van 18-22 ging het voor ons helemaal mis. Krekkers zette ons serverend onder druk en wij maakten veel fouten. Onze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en we konden deze set nog maar 1 puntje pakken. Wat duidelijk niet genoeg was, het werd 25-23 in het voordeel van Krekkers.

Krekkers had de winst dus al binnen, maar wij speelden een goede wedstrijd en in deze spannende strijd hadden we toch zeker een punt verdiend. Met dit in gedachten gingen wij de vierde set vol in. Het werd er niet allemaal mooier op, maar de vechtlust was duidelijk te zien. De ontlading was dan ook groot toen we de set binnenhaalden.

Weliswaar verloren met 3-1 maar over het algemeen tevreden over het behaalde niveau en de strijd die we hebben gestreden. Dit willen we graag meenemen naar onze laatste twee wedstrijden. Aankomende zaterdag spelen we de derde derby op rij, dit maal tegen en bij Dynamo Tubbergen. Op 13 april spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis om 15.00 tegen VC Bolsward. Hopelijk zien we jullie dan!

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, foto Jan van den Noort.