Set-Up II verliest in Tubbergen van Dynamo

VoV, 11-04-2019. 5:09 uur. Afgelopen zaterdagmiddag was het weer zo ver. De meiden (en coach Damir) van Springendal Set-Up’65 DS2 speelden hun één na laatste wedstrijd van het volleybalseizoen tegen een welbekende tegenstander, Dynamo Tubbergen D1. Al een paar weken op rij, zijn de uitslagen helaas nog niet heel erg positief geweest. Het 2-3 verlies tegen het eerste team van Rosstars, zorgde voor de drie keer verlies op een rij. Daar mocht dus wel wat verandering in komen……

En precies met die spirit begonnen we de wedstrijd al direct met een voorsprong. Het fanatisme en enthousiasme zat er goed in. Na een paar serve fouten op rij kwamen we in de eerste set toch nog op een achterstand van 16-17. Mede doordat Dynamo ook wat fouten maakten, wisten we de achterstand in te halen. Uiteindelijk hebben we de set weten binnen te slepen met een eindstand van 25-17.

In de eerste set hadden we net een beetje meer over dan Dynamo, maar in de set wissel werd er ook door Damir verteld dat we er wel wat meer gas bij mochten zetten wilden we de tweede set ook pakken. De woorden van Damir hadden we goed in onze oren geknoopt, want de foutenlast lag al een stuk lager dan in de eerste set. We lieten mooie dingen zien en we lieten minder mooie dingen zien. En precies dat deed Dynamo ook. De set liep gelijk op. Door een reeks goede ballen van Dynamo, kwamen we op een achterstand van 20-24. Deze wisten wij te laten veranderen in 23-24. Helaas was deze set afgelopen, doordat een schitterende ace, niet terecht fout werd gefloten.

Met een heleboel ophef en onrust verlieten we de tweede set en begonnen we aan de derde set. Dit was vrijwel een kopie van de tweede set. Er waren mooie dingen en er waren minder mooie dingen.. Net als in de tweede set, bleven wij boven de twintig een beetje hangen. Waardoor deze set werd uitgespeeld met een eindstand van 23-25.

Tijd voor de laatste set. Gedurende de wedstrijd is er door onze coach Damir veel gebruik gemaakt van de wissels. Ze zijn op een tactische manier ingezet. Wat ook heel goed kan binnen dames2. Binnen dames 2 hebben we niet veel wissels, maar de wissels die we hebben kunnen we bijna geen wissels noemen. Het is dat we niet met twaalf in het veld mogen staan… Helaas lukte het ons als team niet om de vierde set positiever te eindigen. Ook was het niveau gedurende deze set redelijk gelijk, maar wist Dynamo toch de 25 eerder te bereiken.  Dus een 3-1 verlies afgelopen zaterdag in Tubbergen…..

Aanstaande zaterdag spelen wij onze allerlaatste wedstrijd in onze eigen sporthal, De Schalm Ootmarsum tegen de dames uit Bolsward. Wij zijn het ons zelf en ook jullie een beetje verplicht om te laten zien met wat voor niveau wij aan het begin van het seizoen hebben zitten spelen! We gaan ons best doen om de prognose van de wedstrijd voor aankomende zaterdag waar te maken! Om 15:00 uur beginnen we. Graag tot zaterdag!

gh @ VoV, verslag van Jill Rouwers, Springendal Set-Up ’65 Dames 2. Foto Jan van den Noort.