Set Up (IJ) doet zichzelf tekort

VoV, 11-12-2017. 6:09 uur. Na vorige week uit bij de koploper twee sets gepakt te hebben, is Set Up in het zelfvertrouwen gegroeid. Zaterdag stond de wedstrijd tegen de reserves van landskampioen Lycurgus op het programma, die momenteel de tweede plaats in de competitie bezetten. Gezien de wedstrijd van vorige week, wist Set Up dat er opnieuw mogelijkheden zouden liggen.

De eerste set werd er met lef gespeeld en volle bak geserveerd. De gasten uit Groningen kwamen niet aan aanvallen toe en Set Up won met 25-20.  De tweede set wist Set Up met hetzelfde beeld te starten. De passlinie stond goed onder aanvoering van Dave de Velde, hierdoor kon Matthias Sukaldi alle aanvallen spelen die hij zou willen. Tot aan halverwege de set wist Set Up een voorsprong van drie punten te bewerkstelligen. Lycurgus bracht meer ervaring en dit hielp hen in het spelletje.

Echter daar stokte de aanvalsmachine van Set Up. Pasjes werden minder zuiver, de spelverdeler had meer moeite de juiste aanvallers op de juiste manier aan te spelen en de ballen werden moeilijker afgemaakt. Tevens waren de scheidsrechterlijke dwalingen meestal niet in het voordeel van Set Up, technisch was alles toegestaan. Enkele excuses op beslissingen vanuit de arbiter richting Lycurgus waren ook op zijn zachts gezegd niet fraai te noemen. Aan het einde van de set hebben we nog twee maal op setpoint gestaan en niet verzilverd. Lycurgus pakte hun setpoint wel, wat voor een 1-1 zorgde i.p.v. de gewenste 2-0 voorsprong. 25-27.

De derde set wijzigde Peter zijn opstelling en aanvankelijk werd er niet slecht begonnen, echter sloeg Lycurgus vrij snel een gaatje. Dit gaatje werd niet meer weg gegeven met een 18-25 tot gevolg.  De vierde set vloeide de overtuiging en scherpte weg. Niks liep meer en Set Up werd hier weg gespeeld. Een 13-25 uitslag en een 1-3 verlies voor de heren uit IJsselmuiden waren een feit. Lycurgus toonde zich een terechte en ervaren winnaar.

Behalve de punten behaald door deze winst, vonden de ervaren heren o.l.v. coach Harry Douma het helaas ook nodig om een trofee van de jeugd van Set Up IJsselmuiden te stelen uit de prijzenkast en mee te nemen naar Groningen. Misschien dat zij de euforie kracht willen bijzetten door iets van kinderen af te nemen. Stelen keuren wij natuurlijk niet goed, maar dat deze ‘volwassen’ mannen dat ook nodig vinden om dat te doen van kinderen is op zijn zachts gezegd wel heel erg laf.

Volgende week staat een uitwedstrijd bij Lycurgus 3 gepland.

gh @ VoV, verslag en foto Set-Up IJsselmuiden.