Set Up (IJ) wint na thriller van koploper

VoV, 21-01-2019. 7:31 uur. Afgelopen zaterdag kregen de mannen van Holtland Accountants Set Up de nummer 1 op bezoek, Dio/Bedum. De eerste wedstrijd in Bedum was er één om snel te vergeten ondanks het puntje dat er toch nog meegenomen werd.

De wedstrijd begon direct met een heel andere instelling. Er werd fel gevolleybald. De pass was degelijk en aanvallend werd er veel gescoord. De mannen van Set Up konden al snel een kleine voorsprong opbouwen en deze werd tot einde set vastgehouden. De set werd gewonnen met 25-19.

De tweede set begon redelijk gelijk op en er werd degelijk gespeeld. Echter werd het spel halverwege de set opgehouden door de bank van Dio/Bedum. Dit duurde enkele minuten voor er verder kon worden gespeeld. Onbewust deed dit toch wel wat voor de mannen uit IJsselmuiden. Er werden te veel fouten gemaakt en als snel stonden ze een aantal punten achter. Later in de set wisten ze nog wel nog terug te komen, maar dit bleek te laat. De set werd verloren met 23-25.

Ook in de derde set gebeurde er weer genoeg. Naast dat er weer mooi volleybal werd gespeeld, vond de verlichting het tijd voor wat meer sfeer en besloot om één zaaldeel de lichten uit te gooien. Ontzettend romantisch, maar ook wel onpraktisch. De beheerder moest worden gebeld en na 10 minuten moesten we het toch weer doen met de felle tl-verlichting. Gelukkig bracht dit de mannen van Set Up niet van de wijs. Alhoewel het nog ontzettend spannend werd en ook Libero Arjen Kaspers ontzettend ‘onsportief’ gedrag vertoonde (lees: de bal iets te lang vasthield) waardoor hij een gele kaart kreeg, werd de set wel gewonnen met 27-25.

Alsof er nog niet genoeg was gebeurd, besloot de bank van Dio/Bedum de boel weer even op de kop te zetten. Er gingen wat personen onnodig de grens over wat betreft hun verbale communicatie, wat leidde tot rood en vervolgende geel rood, of rood geel. (whatever) De coach mocht dus even een setje vanuit de kantine bekijken. Opnieuw waren de mannen uit IJsselmuiden van slag van het spel oponthoud en werden er weer te veel fouten gemaakt wat resulteerde in een stand van 20-25.

Ach, vijf setter; laat was het toch al. En weer werd er goed gevolleybald. Ook het publiek deed enthousiast mee. Dit keer was het Set Up dat liet zien de beste te zijn vandaag. De set werd wederom met veel kabaal binnen gehaald met 15-10.

Korte samenvatting: Mooi volleybal, veel emotie en een mooie 3-2 overwinning op de koploper.

gh @ VoV, verslag via webredactie Set Up IJsselmuiden. Foto Idem.