Set-Up maatje te klein voor Sliedrecht

VoV, 22-02-2018. 8:30 uur. Sliedrecht Sport kwam als de bekerwinnaar van afgelopen zondag naar Ootmarsum, kreeg daarvoor bij het voorstellen en luid applaus, en liet zien dat de feestelijkheden omtrent de bekerwinst geen invloed hadden gehad op de vorm van de ploeg. De koploper van de reguliere competitie en de als nummer één in de kampioenspoule begonnen ploeg van trainer coach Matt van Wezel was simpelweg een maatje te groot voor de thuisploeg. Net als in de eerder dit seizoen tegen elkaar gespeelde wedstrijden. Aanvallend kon de thuisploeg geen vuist maken (20 punten in drie sets) en de hoge foutenlast, met name in de tweede set, stond succes in de weg

Het was een weerzien van oude bekenden in de Schalm in Ootmarsum, Inge Molendijk en Christie Wolt speelden tegen de ploeg waarvan ze vorig jaar nog deel uitmaakten, Marianne het Lam – Scholten en Annelin Pasveer zagen in Ana Rekar een oud teamgenote terug en trainer coach Lesley de Jonge zal ongetwijfeld even aan Matt van Wezel hebben gevraagd hoe het volleybal niveau in Nepal is, hij wordt immers zijn opvolger daar.

De eerste rake klap van de wedstrijd kwam van de rechter van Esther Hullegie, wat volgde waren scores van Carlijn Ghijssen – Jans, Lea van Rooijen  en Carlijn Oosterlaken. Daar kon Set-Up een paar punten van Jaimee-Lee Morrow en een blokpunt van Marianne het lam – Scholten tegenover zetten. Set-Up kwam niet verder dan side – out scores, Sliedrecht had in de periode tot aan 6-15 een aantal series o.a. met Lynn Thijssen en Lisa Vossen aan serve.

Toen Carlijn Ghijssen – Jans de stand naar 9-20 serveerde was de race wel gelopen. De aanvallers van Set-Up kwamen wat beter in hun spel, scores van opnieuw Morrow en het Lam – Scholten konden nog wat terrein van de hele ruime achterstand goedmaken (12-22, 16-24), maar uiteindelijk was het met 17-25 aan het eind nog erg duidelijk. Esther Hullegie maakte ook het laatste punt.

De scores in deze set: Aanval 8/14, aces 3/2, blok 0/4 en foutenlast 5/6.

Pas bij 6-9 maakte Sliedrecht Sport in de tweede set het eerste aanvallende punt. Daarvoor hadden Carlijn Ghijssen – Jans en Lea van Rooijen blokkerend drie keer gescoord en waren de andere punten kadootjes van de thuisploeg. Met Marleen van Benthem aan de opslag haalde Set-Up in, o.a. via een ace en een blokpunt van Daphne Giesselink, kwam bij 10-10 op gelijke hoogte en ineens was er beleving in de zaal, het publiek scandeerde afwisselend ‘Sliedrecht- Sliedrecht’ en ‘Set-Up  Set-Up’, hetgeen voor beide ploegen het sein  was om er nog een schepje bovenop te doen.

Met als resultaat een prachtige rally voor 14-15, waarbij de bal maar heen en weer bleef vliegen over het net en de ene na de andere speelster in de verdediging, met uitmuntende reddingen van de libero’s Pasveer en Reesink,  de bal in het spel hield. Set-Up won de rally, putte daar energie uit voor het vervolg en kwam op een kleine voorsprong. Carlijn Oosterlaken sloeg die van de borden (17-17), waarna Sliedrecht het initiatief weer overnam. Bij 20-23 hadden ze het beslissende verschil te pakken en ze sloten met 22-25 af.

De scores in deze set: Aanval 6/8, aces 3/2, blok 3/3 en foutenlast 12/10.

Set-up leek de smaak te pakken te hebben en begon goed aan de derde set. Kiki von Piekartz serveerde twee aces, Esther Hullegie sloeg in het net en de thuisploeg stond met 3-0 voor. In één ruk serveerde Lisa Vossen die voorsprong van het scorebord. Sliedrecht ging met 3-5 aan de leiding, kwam met 7-6 achter en nam vervolgens met Carlijn Ghijssen – Jans aan de opslag, twee aces, het initiatief weer over. Set-Up had geen verweer, had de pass niet op orde en kwam aanvallend, op enkele punten van Marianne het Lam – Scholten na,  niet meer tot scoren. Het bleef bij op zichzelf staande punten, terwijl Sliedrecht er nog maar weer eens een serie tegenaan gooide. In cijfers eerst naar 7-12, dan naar 8-15 en vervolgens van 10-16 naar 11-22. Sliedrecht sloot met 12-25 af, Brechtje Kraaijvanger scoorde het laatste punt.

De scores in deze set: Aanval 5/10, aces 1/3, blok 2/ 3 en foutenlast 9/4.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Herman Zandhuis.