Set-Up ontsnapt maar net aan puntverlies

1617TeamfotoSetUpD1

VoV, 19-03-2017. 19:34 uur. Bij Springendal Set-Up ’65 vs Flamingo’s ging het er voor de ploeg uit Ootmarsum om de vijfde ronde in de Kampioenspoule zonder kleerscheuren te overleven. In ieder geval aansluiting behouden met VC Sneek, en als de Friezinnen een misstap zouden maken in Almelo er met de volle buit maximaal van te profiteren. Drie punten pakken, en voor de rest dan maar KWW bij Eurosped vs Sneek ofwel Kiek’n Wat Wot bij Eurosped. T

rainer coach Brahim Abchir stuurde Melanie Grob, libero Jorinda Kremer, de midspeelsters Loes Engbers –Hollink en Daphne Giesselink en de zusjes Ilse, Carmen en Kristen Oude Luttikhuis het veld in. Jacek Ziemba liet voor Flamingo’s Rachel Ferron, libero Anne-Fleur Peters, de midspeelsters Lynn Blenckers en Joska Fransen en verder als passer loper Steffi Janshen en Shannon Gerhardt en als diagonaal Nynke Rovers aan de wedstrijd beginnen.

Set-Up ontsnapt in de eerste set op het nippertje

Meteen de eerste klap van Nynke Rovers was raak, scores via de opslagen, de Flamingo foutserve en twee aces van Ilse Oude Luttikhuis, brachten Set-Up aan de leiding. Wat volgde was een sterk aanvallend Flamingo’s.  Joska Fransen, Shannon Gerhardt, die vanaf linksvoor haar visitekaartje afgaf, en Nynke Rovers bezorgden Flamingo’s een 3-6 voorsprong. En die had Set-Up nog zo maar niet weer van de borden.

Mede omdat de thuisploeg erg slordig serveerde , met de ene foutserve na de andere, en dit niet ongedaan kom maken met eigen scores. Alleen Carmen Oude Luttikhuis joeg de bal een paar hard tegen de vloer, maar pas nadat de stand al tot 10-13 was gevorderd. Haar scores en een ace van Loes Engbers – Hollink zorgden bij 13-13 voor de gelijke stand. Om beurten pakten de teams tot 16-16 vervolgens hun puntjes. Steffi Janshen scoorde via de netband en de opslag, Carmen Oude Luttikhuis mikte net buiten de lijnen.

Brahim Abchir haalde zijn ploeg op 16-18 en 16-19 naar de kantlijn. He verschil van drie punten bij 17-20 werd er één bij 19-20 na twee rake klappen van Kirsten Oude Luttikhuis. Op 21-22 en 23-23 gin Jacek Ziemba de time out in. De spanning steeg bij elk gescoord punt. Flamingo’s kwam door Steffi Janshen op setpoint bij 23-24, Twee blokpunten, de eerste twee in deze set, gaven Set-Up bij 25-24 het setpoint. Een aanvallende fout via een gestolen bal besliste de set met 26-24 voor Set-Up. Ontsnapt! Set – Up scoorde vijftien keer voor zichzelf en zeven keer voor Flamingo’s.

Flamingo’s houdt hoofd koel in de setfinale

Al heel vlot in de tweede set liep Set-Up weer achter de feiten aan. Na de 2-2 demarreerde Flamingo’s met Lynn Blenckers aan serve naar 3-7. Passend rammelde het bij Set-Up, tot aan die stand hadden ze al vier aces tegen gekregen. Over en weer werden nog kadootjes uitgewisseld hetgeen resulteerde in een 5-10 tussenstand. Set-Up moest gaan inhalen, maar kon na 7-11 geen vuist maken. Tot aan 17-20 scoorde Flamingo’s nog 7 keer voor Set-Up, ze kregen er nagenoeg niets voor terug.

Het ace van Ilse Oude Luttikhuis bracht de stand op 18-20. De fans gingen er nog eens goed voor zitten. Maar wonderwel, de 18-20 was het laatste puntje van Set-Up, Brahim probeerde bij 18-23 via een time out het tij te keren, tevergeefs. De twee foutserves maakten er vervolgens 19-25 van. Flamingo’s scoorde zestien keer voor zichzelf en elf keer voor Set-Up.

Set-Up slaat bij de big points toe

Flamingo’s  was geenszins van plan om het bij de ene setwinst te laten. Met name Nynke Rovers kende een hele sterke scorende periode in het begin van de derde set, maar ook Shannon Gerhardt en Joska Fransen lieten het scorebord met de regelmaat van de klok naar het hogere cijfer verspringen. Flamingo’s knalde full speed uit de startblokken en ging naar 5-11, Set-Up had het heel moeilijk en kwam niet echt aan volleyballen, laat staan aan scoren toe. De meegereisde Flamingo supporters hadden het prima naar hun zien en lieten zich goed horen.

Met Carmen Luttikhuis aan serve, bij 6-11, en haar  zussen Ilse en Kirsten in de scorende modus begon de inhaalrace. Met rake aanvallende klappen, aces en blokpunten werd het verschil langzaam maar zeker weggewerkt. Het startschot daarvoor gaf Anneclaire ter Brugge met haar blokpunt voor 7-11. Bij 15-15 was er evenwicht, maar dat duurde maar even. De ingevallen Brechtje Kraaijvanger deed zich gelden, Flamingo’s pakte bij 15-17 een beslissend verschil. Set-Up moest weer punten goedmaken. Blokpunten van Kirsten Oude Luttikhuis en Daphne Giesselink deden dat bij 20-20.

Op 20-21 door Brechtje Kraaijvanger volgde een score van de ingevallen Christie Wolt, de bal waaide er gewoon in, de uitgeslagen Flamingo’s aanval zette de thuisploeg op 22-21. Voor het eerste in de set stond de thuisploeg op voorsprong. Ook dat duurde niet lang, Shannon Gerhardt bracht de teams op gelijke hoogte. Het laatste woord had Set-Up. Eerst scoorde Loes Engbers – Hollink de 23-22, vervolgens sloeg Brechtje Kraaijvanger via de netband uit en als laatste  zette Ilse Oude Luttikhuis de 25-22 op het scorebord met een driemeter aanval. Op het nippertje, in de setfinale had de thuisploeg toegeslagen. Set Up scoorde negentien keer voor zichzelf en zes keer voor Flamingo’s.

Twee series was teveel voor Flamingo’s

In de vierde set serveerde Loes Engbers – Hollink de thuisploeg naar 6-1, met in die serie onder andere twee blokpunten van Carmen Oude Luttikhuis en een ace van Loes zelf. Bij 8-2 kwam Kirsten Oude Luttikhuis aan serve, na haar ace voor 10-2 ging Flamingo’s de time out in. Na de pauze volgde een tegenovergestelde gang van zaken van wat er volgens gangbare normen vaak na een time out gebeurd. Dus geen foutserve, geen punt voor coach Jacek Ziemba, maar aces. De een na de andere.

Drie aces verder, na het vierde in deze serie stond het 13-2, er volgden nog twee punten voor de thuisploeg, bij 15-3 gaf Kirsten weer af. Het gat was geslagen, Flamingo’s was op een onoverbrugbare achterstand gezet. Op de side out, met tussendoor nog een puntje extra voor de een of de andere partij liep Set-Up uit naar 20-10. Nynke Rovers scoorde nog tegen, ook Joska Fransen pakte nog een puntje mee , maar het was vechten tegen beter weten in. Na de 23-14 maakten twee Flamingo kadootjes een eind aan de set en de wedstrijd. Set-Up scoorde negentien keer voor zichzelf en vijf keer voor Flamingo’s in deze doorgang.

Nynke Rovers werd met 25 punten topscorer van de partij. Bij Set-Up kwamen veel punten van Kirsten Oude Luttikhuis, totaal 21, zus Carmen, totaal 15 en zus Ilse, totaal 11. Set-Up behaalde in de gescoorde totalen op blok en aces een 22/17 voordeel, in de foutenlast was dat 26 om 34 en aanvallend sloeg de weegschaal naar Flamingo’s door. Met 39 om 42 punten.

Aangezien VC Sneek ook won (met 1-3 bij Eurosped) blijft Set-Up derde in de stand met één puntje achter Sneek.