Set-Up thuis ten onder tegen FAST

VoV, 16-01-2021. 19:45 uur. In Ootmarsum stonden Set-Up ’65 en FAST tegenover elkaar. Voor Set-Up was het de derde wedstrijd van het seizoen (de tweede na de herstart), voor FAST de tweede (de eerste na de herstart). Beide ploegen hadden het zoet van een overwinning nog niet geproefd in dit vreemde seizoen. Dat beide zich hadden voorgenomen om daar vandaag verandering in te brengen, spreekt eigenlijk voor zich.

De openingsset was nadat FAST de 5-2, 9-6 en 12-9 achterstand uit de eerste helft van de set had weggewerkt, gelijk opgaand in het tweede deel. Voor de thuisploeg waren in die fase Benthe Olde Rikkert, Jorieke Bodde en Martine Stevelink de puntenmakers, bij de gasten hadden Lara Hendricks, Maus Smeets en Eline Peeters scorend succes.

Na de 12-12 ging het op de side out naar 14-15, Eline Peeters scoorde met een ace de 14-16, met een kill block van Martine Stevelink trok Set – Up de stand bij 16-16 weer gelijk. Op 20-21 ging Brahim Abchir de time out in, Ivo Martinovic van FAST volgde dat voorbeeld op 23-22. Beide teams ging in de eindfase van de set stevig wisselen via de dubbele wissel, Set-Up kwam op setpoint bij 24-23, maar kon het nog niet afmaken. Dat lukte wel na 24-24, met twee kill-blocks op rij zorgde Martine Stevelink voor de 26-24 setwinst en de 1-0 setstand.

De tweede set was een heel ander verhaal. Het was het verhaal van de series van FAST en de foutenlast van Set-Up ’65. Tot aan 3-3 geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar dan volgde de serie van de gasten naar 3-10 en na twee scores van Set-Up (5-10) de serie naar 5-19. En dan is het wel bekeken. Set – Up was passend en aanvallend de weg in de eigen hal helemaal kwijt en scoorde totaal elf keer voor de tegenpartij en negen keer voor zichzelf. Bij FAST waren die cijfers 2 scores voor Set-Up en 14 voor zichzelf.  Lara Hendricks en Maus Smeets waren de speelsters bij FAST met de meeste puntenproductie. Het werd via 11-25 een 1-1 setstand.

FAST stoomde meteen in de derde set door naar 0-3, via o.s. twee aces van Noa Rahangmetan. En Set-Up moest meteen weer in de achtervolging. Tussenstanden die volgden waren 3-8, 6-12 en 11-14. Het lukte de thuisploeg maar niet om het gaatje te dichten, het verschil bleef steeds een punt of twee à drie. Zoals bij 20-22 toen FAST voor de zekerheid toch maar even naar de zijlijn ging. Het werd 21-22, maar de foutserve ontnam Set-Up de rally en de kans op de gelijkmaker. Pien Vos scoorde 22-23 en Jorieke Bodde 23-24, waarop FAST voor de tweede keer de time out inging. Na die pauze verzilverden ze het setpoint voor de 1-2 stand in sets.

Dan maar gaan voor een vijfsetter, c.q. vanuit het oogpunt van de gasten maar gaan voor winst in vier sets. Set-up kwam met 3-2 voor, maar moest bij 3-7 naar de zijlijn om te proberen het scorende ritme van FAST te breken. Op 4-11 stonden ze alweer rondom trainer/ coach Brahim Abchir. De foutserve maakte 5-11.

FAST gaf geen krimp, speelde verdedigend, passend en aanvallend een solide partij en vergat niet om met grote regelmaat punten te scoren. Zo werd 5-11 naar 7-17 getild en naar 8-20. Geen centje pijn had de ploeg meer, Set – Up kon nog wel een paar keer tegenscoren (naar 10-20 en naar 12-23), maar de achterstand was veel te groot om de gasten dan ook maar een heel klein beetje in de problemen te brengen. Veerle van den Heuvel zette FAST op matchpoint, Marlies Eertman kon het verlies nog uitstellen (13-24) maar een kadootje van Set-Up bezorgde FAST de 13-25 setwinst en de 1-3 wedstrijdwinst.

Lara Hendriks scoorde 19 keer voor FAST, Maus Smeets kwam tot 16 punten. Bij Set-Up waren Jorieke Bodde (12 punten) en Froukje Hoenderboom (8 punten) de meest scorende speelsters. Martine Stevelink blokkeerde 5 keer raak. De eigen score van de teams bedroeg 52 om 62 punten, de foutenlast was 37 om 21. Bij Set-Up zaten in de 37 scores voor FAST 23 aanvallende fouten, dan is wel duidelijk waar het mis is gegaan.