Vizier op volleybal

 

Set-Up vs Alterno: Aanklampen of afhaken?

VoV, 21-12-2018, 5:03 uur. Aanstaande zaterdag 22 december speelt Springendal Set-Up ’65 Dames 1 de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018. Tegenstander in de Schalm is Dros – Alterno. Een tegenstander die, net als de thuisploeg overigens, de punten heel hard en misschien nog wel iets harder nodig heeft.  En daarom best een stapje extra zal willen zetten om er één of meerdere mee terug te nemen naar Apeldoorn, temeer omdat ze bij hun thuisduel alle punten naar Ootmarsum zagen vertrekken.

Laten we het over de eerste set (7-25) in Apeldoorn maar niet meer hebben, dat smetje is nog steeds niet uitgewist.  De 22 aces die Alterno in die wedstrijd tegen kreeg zullen de passlinie nu extra gemotiveerd laten beginnen. Met de gedachte ‘Dat overkomt ons niet nog een keer’. En wellicht is de gedachte bij de servekanonnen van de thuisploeg ‘Bis, bis, voor herhaling vatbaar’. Hetgeen dus meteen een mooi gevecht tussen opslag en passlinie kan worden.

Set-Up ’65 heeft zich door de twee zeges op rij en de daarmee behaalde zes punten naar de vijfde plaatst gespeeld, de kloof naar de top vier is vijf punten. Die zal dus dit jaar niet meer dicht gespeeld worden. Alterno heeft nog een kloof van zes punten te overbruggen naar een plaatsje in de  kampioenspoule. Als FAST in Zwolle puntloos blijft en zij zelf de volle buit meenemen is dat zomaar gehalveerd tot drie punten en kan alles weer mooi naar elkaar toe schuiven. Maar als telt niet! De thuisploeg ligt op koers voor de Kampioenspoule en zal daar niet vanaf willen. Een plaats steviger in de top 6 zal het streven zijn. De stand in de middenmoot van de Eredivisie is:

  • 04. Regio Zwolle Volleybal 23.
  • 05. Springendal Set-Up ’65 18.
  • 06. FAST 16
  • 07. Apollo 14
  • 08. Dros Alterno 10

De wedstrijd begint om 18.00 uur in Sporthal De Schalm.

Om alvast in de agenda van volgend jaar te zetten. Het bekerduel van Springendal Set-Up ’65 tegen Peelpush (in Meijel) wordt op zondag 6 januari 2019 gespeeld. Dan beginnen ze om 15:30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Banner Set-Up ’65.