Set Up wint in spannende 5-setter

VoV. 11-03-2019. 8:36 uur. Zaterdag stond S.V.I in Zwolle op program voor een magere selectie van Holtland Accountants Set Up. Blessureleed en andere verplichtingen lag hieraan ten grondslag.

De 1e set begon IJsselmuiden goed aan de wedstrijd. Er werd vanaf het begin een kleine voorsprong opgebouwd en die hield men goed vast. Totdat SVI begon aan te zetten en terugkwam in de set. Uiteindelijk liet Set Up zich de kaas niet van het brood eten en won met 21-25.

In de 2e set was er een iets ander beeld. Set Up begon iets minder sterk aan de set en liep eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan. Men kon de aansluiting met SVI niet vinden en dus werd deze set met 25-19 verloren.

Voor de 3e set werd er besproken dat het wat beter moest met onze kansen. En zogezegd zo gedaan. Het begon allemaal wat beter te lopen. Na een spannend einde won Set Up deze set met 23-25.

De 4e set begon geweldig voor Set Up. Er werd over SVI heen gelopen en men was al in een overwinningsmood. Maar het begon wat onserieuze te worden en men liep wat te dollen in het veld. Want men stond immers 23-18 voor. Maar hoogmoed komt voor de val en doordat Set Up zelf de kansen niet afmaakte, geloofde SVI er weer in. Uiteindelijk met kansen voor beide ploegen verloor Set Up deze set en volledig door zichzelf 29-27.

Een 5e set waar niemand bij Set Up op gerekend had. De opdracht die werd meegeven was “niet meer terugdenken aan de 4e set” en volle bak voor de overwinning gaan. Set Up was weer bij de les in deze set en won met 11-15.

Al met al een spannende wedstrijd die Set Up terecht won. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd in Groningen, dan tegen Veracles.

gh @ VoV, verslag en foto via websitecommissie Set Up IJsselmuiden.