Skunk H1 knalt naar 4-0 winst

VoV, 12-12-2022. 12:00 uur. Na het verlies vorige week tegen Gemini, was Skunk heren 1 afgelopen zaterdag getergd om weer te winnen. Dit maal was nummer 4 van de ranglijst VC WIK Groot-Ammers de tegenstander.

Skunk kwam goed uit de startblokken en wist regelmatig de middenmannen te vinden die makkelijk scoorden. Bij de big points gaf Skunk even extra gas en pakte zo de eerste set.

De tweede set vloog voorbij met een lange service serie van Robbert en veel scorende ballen van middenman Stef. Daarmee sprintte Skunk naar een 25-12 setwinst.

In de derde set liep Skunk uit van 12-12 naar 25-15 via alweer een service serie van Robbert. Skunk bleef met teamwork ervoor zorgen dat het blok en verdediging goed aansloten en VC WIK moeite had om de ballen op de grond te krijgen.

Ondanks het stevige verlies van de eerste drie sets bleef VC WIK gemotiveerd voor de laatste set. Daarin ging de strijd gelijk op en vertrouwde Skunk lang op een service serie, maar kwam daardoor wel op een 12-16 achterstand. Daarna pakte Skunk steeds een puntje terug, maar VC WIK kreeg alsnog een setpunt. Dit werd weggewerkt door Skunk en de Veghelse heren pakten vervolgens ook de vierde set en daarmee de 4-0 overwinning.

Volgende week speelt Skunk in Linne tegen NUMIDIA VC LIMAX, onder andere tegen oud teamgenoot Mathijs en probeert daarmee winterkampioen te worden.

Setstanden: 25-19, 25-12, 25-15, 27-25

gh @ VoV. Verslag Daan Creeers Skunk Heren 1. Foto Theo de Vrede.