Skunk houdt 1 punt over aan ‘derby’ vs. Gemini-Kangeroes

VoV, 29-01-2024. 18:36 uur. Voor menig Partij voor de Dieren-stemmer was afgelopen zaterdag een pijnlijke dag. Op deze datum vond een uitbarsting van sportief geweld plaats waarbij een stel kortharige kangoeroes het opnamen tegen dappere niet-zo-stinkende stinkdieren uit Brabant.

Deze twee leden van het dierenrijk zijn het al ruim twee seizoenen niet met elkaar eens over de vraag wie de heilige kroon der landwezens van de competitie mag dragen. Opvallend genoeg blijkt direct na afloop van deze clashes dat de twee dieren niet in elkaars voedselketen zitten en wordt men zelfs getuige van een heuse samenwerking in de zoektocht naar eten (ofja, vooral naar drinken), aldus Freek Vonk. De heenwedstrijd werd thuis nipt verloren door de Veghelse topclub, dus hoog tijd voor revanche.

De zaterdag bracht een turbulente wedstrijdvoorbereiding met zich mee. Tijmen was even vergeten hoe klokkijken werkte en besloot om voor de wedstrijd al flink wat spanning het team in te pompen aangezien medepassagier Ingmar de shirtjestas bij zich had. Tot overmaat van ramp stond er ook nog eens file op de snelweg én had Tijmen per ongeluk het verkeerde adres ingetypt, waardoor Frank overwoog aan de scheidsrechter te vragen of spelen in onze birthdaysuit van de Nevobo toegestaan is.

35 minuten voor aanvang van de wedstrijd kwamen daar dan toch de shirtjes en konden de spelers van Skunk hun koude lichaampjes bedekken tegen de ijskist van de Vliethorst. De zaal mag dan wel een huiskamer zijn, volgens mij staat het raam flink open.

Na een snelle en broodnodige warming-up stuurde de coach Yannick, Pepijn, Ingmar, Wouter, Finn, Stef en Joey het veld in, terwijl Daan zijn opwachting mocht maken voor de servicepass. Tijdens de eerste set bleek al snel dat beide teams aan elkaar gewaagd waren: aan beide kanten werd hard gewerkt, vonden flink wat showduikjes plaats en werd het publiek getrakteerd op servicefouten. Gemini kwam een omstreden besluit van de scheidsrechters over een geslagen bal van Finn niet meer te boven en de eerste set ging naar Skunk: 23-25.

Terwijl de eerste set eindelijk weer het Skunk liet zien wat we kennen, liet set twee zien hoe we Skunk de laatste paar weken kennen. Gemini bleef druk zetten en Skunk knakte: niets lukte meer en vrij kansloos ging set twee naar het team van Vincent. Met 25-17 stond het 1-1 in sets en moest Skunk alle hens aan dek zetten om er nog wat van te maken.

Die hens waren aan dek gezet in set drie. Skunk herpakte zich en maakte er weer een waar spektakel van. Terwijl het team het grootste deel van de set een voorsprong had op de ploeg uit Voorschoten, ging het boven de 20 wederom mis. Met een aanvalspunt maakte Gemini 25-23 en stond het 2-1: ging Skunk dan weer puntloos naar huis?

Ook al betekent een wedstrijd om 15:00 vroeg aan het bier, om 16:30 vond Skunk het nog iets te vroeg om richting de kantine te gaan. Razendsnel stond de eindstand 16-25 op het bord en werd het tijd voor set 5.

Deze set was spannend, maar Skunk maakte het de thuisploeg wel erg makkelijk door zelf zes servicefouten te maken. Kleine shout out naar Wouter die zeven van de uiteindelijke twaalf punten van Skunk via zijn aanval wist te verzilveren. Helaas was het niet genoeg: 15-12, wederom 3-2 verlies voor Skunk en aan bovenstaande statistiek te zien duidelijk Wouter’s fout dat we deze set verloren.

Op zaterdag 3 februari mag Skunk aantreden tegen Volley Tilburg, het team dat met een ijzersterke comeback bezig is in Topdivisie B. Gaat Skunk het team tot een halt roepen? We gaan het zien, aftrap 19:15 uur in de Bunders.

gh @ VoV. Verslag Pepijn Scholten, Skunk. Foto Theo de Vrede.