Skunk houdt zicht op eerste plek met 4-0 winst

VoV, 20-03-2023. 13:36 uur. Met nog vier wedstrijden te gaan en een achterstand van zes punten op de koploper was het doel voor de Veghelse heren duidelijk: winnen en hopen dat de concurrent een misstap begaat. Stap 1 hierbij was de thuiswedstrijd tegen Gepidae, het eerste studententeam uit Tilburg. De heenwedstrijd werd met 1-3 gewonnen en het was aan Skunk om te laten zien dat thuis ook een overwinning te halen viel.

Afgelopen week was er veel spanning en sensatie binnen het team: wie o wie zou deze week het prachtige goud/geel/oranje liberoshirt aantrekken op de wedstrijddag? Nadat duidelijk werd dat op zaterdag geen versterking vanuit heren 2 kon aansluiten, wist het team dat Joey het begeerde shirt mocht aandoen. Twee weken terug maakte hij zijn debuut als libero en dat heeft hij zeer verdienstelijk gedaan, nu mocht hij bewijzen dat dit geen once in a lifetime experience was.

We skippen even de maandagtraining en focussen op de donderdagtraining. Er wordt vaak gezegd: een slechte generale belooft een goede première. Een ding werd duidelijk: Joey zou de sterren van de hemel gaan spelen zaterdag. Verder wist Wouter maar liefst twee sprintraces naar de paal te winnen nadat hij panna’s ontving. Hopelijk zou hij zaterdag (tenminste tijdens de wedstrijd) zijn benen beter bij elkaar houden.

De wedstrijddag begon goed met een boete vanwege het vergeten vestje van Robbert. Aangezien coach Tinus helaas afwezig was bij de wedstrijd mocht Frank de uitgebreide analyse van de tegenstander geven in de kleedkamer, compleet met een kleine (goddelijke?) interventie over de ploeg van de tegenstander in de vorm van een alwetende stem. Na een warming-up en een inslasessie klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd.

Aan het begin ging het gelijk op. Beide teams probeerden de flow te vinden en het was Skunk die deze flow het eerste vond in de vorm van een servicebeurt van niemand minder dan Stef. Hij wist de voorsprong van Skunk razendsnel uit te breiden en de mannen uit Veghel zaten binnen mum van tijd op rozen. Jammer genoeg voor Stef stond de camera uit voor set 1, anders had hij beeldmateriaal gehad waarin hij kon bewijzen dat hij wel degelijk kon serveren. Set 1 eindigde in 25-15 voor de thuisploeg.

Skunk wist de flow in set 2 door te zetten. Yannick wist zijn aanvallers naadloos aan te spelen en het team haalde verdedigend alles van de grond. Zelfs een ketser die een meter of 5 achter het veld eindigde werd van de grond gehaald en zelfs gescoord. Mede door een aantal goede pipeballen van Finn werd set 2 met 25-14 binnengesleept.

In set 3 rook Gepidae bloed. De servicedruk ging aan de kant van Tilburg omhoog en de heren uit Veghel begonnen gespannen te spelen. Dit resulteerde in een hoger percentage eigen fouten en meer geloof aan de kant van Gepidae. Skunk wist een achterstand weg te poetsen door een servicebeurt van Wouter, maar het bleef tot het eind spannend. Skunk won met 25-23, maar wist dat set 4 anders gespeeld moest worden om de begeerde 4-0 veilig te stellen.

Toch begon set 4 een beetje hetzelfde als set 3 en bleef het gelijk opgaan. ‘Het mag niet van mijn servicebeurt afhangen’, riep Wouter tijdens de setwissel. Gelukkig mochten we gewoon op zijn servicebeurt vertrouwen en bouwde Skunk zijn voorsprong uit naar een grootte die niet meer te overbruggen was voor de Tilburgse studenten. Skunk won met 25-16 en haalde vijf belangrijke punten binnen.

Skunk H1 vs. Gepidae H1: 4-0 (25-14, 25-15, 25-23, 25-16).

‘Hopen dat de concurrent een misstap begaat’ schreef ik aan het begin van dit verslag. Deze wens kwam uit nadat Volley Zuid met 3-1 wist te winnen van onze concurrent Gemini-Kangeroes, hetgeen betekent dat het onderlinge verschil is teruggebracht naar 2 punten. De kampioensstrijd ligt weer helemaal op. Volgende week gaat Skunk op bezoek bij VC WIK en een overwinning is een must. Aftrap 17:30 uur in Groot-Ammers, tot dan!

gh @ VoV, verslag van Pepijn Scholten, foto Theo de Vrede.