Skunk scoort maximale punten tegen VC WIK

VoV, 27-03-2023. 11:41 uur. De spannende seizoenontknoping in de 1e divisie B nadert zijn eind. Met nog drie wedstrijden op het programma kunnen de nummers 1 t/m 3 nog allemaal kampioen worden of, in het ergste geval, de P/D mislopen.

Voor Skunk stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen VC WIK op het programma. Thuis werd met 4-0 gewonnen en het was aan de mannen van coach Martin om wederom de volle buit te pakken zodat er snel tempo gemaakt kon worden richting de prachtige Nacht van Boekel (en ook om nog oog te kunnen houden op de 1e plek).

Er werd deze week goed getraind in Veghel, hoewel de eerste signalen van aftakeling zich beginnen te presenteren. Een heel jaar lang trainen en spelen met een krappe selectie blijkt zijn tol te eisen van de heren uit Veghel. Op donderdag was er zelfs een heuse huilie huilie tribune voor Finn, Wouter en Pepijn terwijl de rest van het team een afsluitend partijtje speelde. Stef sloot later ook nog aan, maar wist met een paar magische aaitjes over zijn been zijn hele jumpers knee te genezen en begaf zich weer in de arena.

Op zaterdag werd de reis naar Groot-Ammers gemaakt. Na kort te moeten wachten op de laatste twee sets van de wedstrijd van WIK heren 2 kon er begonnen worden aan de wedstrijd.

Skunk kende een vliegende start en stond al gauw met 0-5 voor na een servicereeks van Yannick. Later in de set overtrof Wouter deze lange met een nóg langere (het gaat hierbij overigens nog steeds om een servicereeks) en Skunk gaf de voorsprong niet meer uit handen. Deze set werd met 15-25 gewonnen.

De tweede set werd een beduidend spannendere set. De spelverdeler van WIK wist zijn mannen aan de buitenkant beter te bedienen waarna met name de dia van Groot-Ammers het block keer op keer wist te omzeilen. De Veghelse heren bleven strijden, kwamen terug van een achterstand en het werd akelig spannend later in de set. Toch hield Skunk het hoofd koel en won met 24-26. Duidelijk was wel dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was.

In set 3 werden wat tactische aanpassingen gedaan in het block om beter te kunnen reageren op de aanvallers van VC WIK. Dit wierp zijn vruchten af en een aantal harde kill-blocks konden bijgeschreven worden aan de kant van Skunk in de laatste twee sets van deze wedstrijd.

In deze set wist Stef dermate druk te leggen met zijn service dat er een time-out werd aangevraagd door de tegenstander. ‘Dit is nog nooit bij mij gebeurd!’ riep Stef uit, voordat hij de boetepot spekte met een euro door na de time-out fout te serveren. Uiteindelijk werd deze set met 16-25 gewonnen en de overwinning was in ieder geval binnen.

Maar set 4 moest ook gewonnen worden en ook deze set wist Groot-Ammers meer druk te leggen op de mannen van Skunk. Het ging de hele set gelijk op, maar Skunk wist de eindsprint in te zetten en won met 21-25. Geen gelul, 4-0.

VC WIK Groot-Ammers H1 – Skunk H1 0-4 (15-25, 24-26, 16-25, 21-25).

Na een kleine interne burgeroorlog tussen de voorstanders van de McDonald’s en de aanhangers van de plaatselijke friettent werd koers gezet naar de Mac. Niemand begreep waarom Finn voor de Mac had gestemd terwijl hij zijn gevarieerde maaltijd van 5 cheeseburgers en wat om ze weg te spoelen opvrat.

Aanstaande zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De mannen van Limax mogen naar Veghel reizen om hun plek in de 1e divisie veilig te stellen, terwijl Skunk ook moet winnen. Uit werd een 2-0 achterstand omgedraaid in 2-3 winst, hopelijk gaat het 1 april beter. We starten om 19:15 in de Bunders, tot dan!

gh @ VoV, verslag van Pepijn Scholten. Skunk Heren1, foto Theo de Vrede.