Skunk wint met 3-1, maar heeft kans op titel niet meer in eigen hand

VoV, 03-04-2023. 12:01 uur. Zoals ze bij voetbal altijd zeggen: ‘de bal is rond’, zo blijkt een volleybal toch ook aardig rond te zijn. De ontknoping van het seizoen blijkt een stuk spannender te worden dan verwacht werd na de 3-1 nederlaag tegen de Kangeroes een kleine maand geleden.

Met één punt achterstand op koploper Gemini begon Skunk heren 1 met de aanloop naar de wedstrijd tegen VC Limax heren 2. Net voor de start van onze eigen pot werd duidelijk dat Gemini met 3-1 had gewonnen, wat betekende dat Skunk met 4-0 winst lijstaanvoerder zou worden. Dat klusje moest wel nog even geklaard worden.

De trainingen stonden deze week in het teken van de focus leggen op het eigen spel. Dit betekent weinig lullen over de tegenstander en vooral kijken naar onze eigen krachten. Op de maandagtraining was de pit nog niet helemaal aanwezig. De enige oorzaak die hiervoor gezocht zou kunnen worden is het broodnodige herstel van een groot deel van het team na een turbulente Nacht van Boekel en het daaruit volgende verontrustende beeldmateriaal van een niet nader gespecifieerde midden uit het team.

Op donderdag werd er namelijk wel erg sterk getraind en het team leek klaar om gas te geven in het weekend. Frank, die zich druk voorbereidde op de pubquiz van zaterdag, testte zijn kennis over een de nieuwe zeven wereldwonderen alvast op Wouter. We mogen van een 8e wereldwonder spreken dat er hierdoor geen afspraak met de vertrouwenspersoon van Skunk in de agenda van de diagonaal staat.

De wedstrijd op zaterdag was een hereniging met oude gediende Matthijs, de boomlange midden die Brabant verruilde voor Limburg. Zijn team stond met 40 punten uit 20 wedstrijden onder de degradatiestreep, wat goed illustreert wat voor knotsgekke competitie 1e divisie B is. In de andere 1e divisie betekent 40 punten namelijk een 7e plek in plaats van een 11e. Ingrediënten genoeg dus voor een goede pot op zaterdag.

En die pot kwam er ook. De eerste set ging gelijk op, waarbij het blok van Skunk moest wennen aan de overvloed aan linkshandige spelers in het Limburgse team en de Veghelse heren onnodig veel eigen fouten maakten. Gelukkig wist Finn met een mooie sprongserviceserie afstand te nemen aan het einde van de 1e set en was het eerste punt binnen met 25-22. In set 2 werd deze goede lijn doorgetrokken met wederom een aantal lange servicebeurten en maakten Skunk overduidelijk dat zij verdiend meestrijden om de bovenste plek. Met 25-13 werd ook deze set binnengehaald.

Toen begon de 3e set, de set waar Skunk al het hele seizoen moeite mee heeft. Limax had iets bijzonders waar Skunk al het hele jaar naar smacht: wisselspelers. Deze werden (soms iets te overmatig) ingezet om het team aan de gang te krijgen en in set 3 bleek de magische formule gevonden te zijn. De Limbo’s kregen geloof, Skunk veel minder en keek vrijwel de hele set tegen een achterstand aan. De mannen uit Veghel liepen achter de feiten aan toen buitenman Pepijn besloot zijn eigen wedstrijd te starten met zijn rechterduim tegen de wedstrijdbal. Eindstand: 1-0 voor de bal, 20-25 voor Limax, geen koppositie voor Skunk. Dikke duim omlaag.

Skunk bleef gebrand om de laatste set wel te winnen en de laatste thuisspeeldag af te sluiten met 3-1 winst. Dit kregen ze gelukkig voor elkaar: Limax kwam voor meer, maar moest met 1 punt terug naar Linne. Met 25-20 kon er toch een mini-feestje gevierd worden in Veghel.

Skunk H1 – Numidia VC Limax H2 3-1 (25-22, 25-13, 20-25, 25-20).

Alles hangt dus af van de laatste wedstrijd van het seizoen. Skunk gaat om 17:00 uur op bezoek bij het al gedegradeerde Donki Sjot, terwijl Gemini het opneemt tegen VC WIK in Groot-Ammers om 17:30 uur. Als Gemini een setje laat liggen en Skunk de volle buit pakt, betekent dit een gelijke stand en kampioenschap voor Skunk. Dat wordt nagelbijten na het laatste fluitsignaal in Den Dungen… Kom vooral aanmoedigen dus op 15 april!

gh @ VoV, verslag van Pepijn Scholten, Skunk Heren 1. Foto Theo de Vrede.