Slecht begin Dynamo aan CL-kwalificatie.

VoV, 27-10-2023. 19:13 uur. Draisma Dynamo speelde vanmiddag de eerste poulewedstrijd in de voorronde van de Champions League. Die voorronde was een vierkamp in Innsbruck waarvan de beste twee teams doorgaan naar de volgende fase, waarin dan de tickets voor het hoofdtoernooi te verdienen zijn. Dynamo begon de CL-kwalificatie qua resultaat op de slechts denkbare manier, met een 3-0 nederlaag tegen het Finse Sastamala. Via de setstanden 25-19, 30-28 en 25-22.

In de openingsset waren de teams, net als overigens in de volgende twee sets, gedurende lange tijd aan elkaar gewaagd en speelden beide teams een zeer vaste side out, op een paar uitzonderingen na.

Een van die uitzonderingen was in de eerste set de serie van Sastamala van 11-11 naar 15-11, met daarin twee time-outs van de ploeg uit Apeldoorn. De achtervolging van Dynamo bracht hen nog op 17-14 en 21-18. Na de 22-19 kwam Sastamala via de Nederlandse foutserve en een technische fout op setpoint, dat ze meteen verzilverden.

In set twee eenzelfde beeld van teams die het side out spel beheersten. Totdat Sastamala op 10-8 twee punten verschil pakte en na 13-12 de volgende twee van Dynamo cadeau kreeg voor de 15-12 stand. De ploeg uit Apeldoorn knokte zich terug naar 18-17 en bleef tot 22-21 op één enkel puntje volgen. De uitgeslagen aanval van Sastamala zette Dynamo even later op 24-24, waarna een spannende setfinale begon.

Met, na twee midscores van Maikel van Zeist voor de 25-26 stand, het eerste setpoint voor Dynamo. Op 26-27 volgde er nog een kans, die onbenut bleef. Sastamala pakte de set daarna met 30-28 na een mislukte combinatie/ aanval bij Dynamo aan het net.

In de derde set ging het tot 13-13 gelijk op, de side out en het kill-block zetten de Finse ploeg daarna op 15-13. Ondanks twee time-outs van Dynamo liepen ze uit naar 18-14, Jack Williams sloeg Dynamo naar 20-18 en bij 21-20 gloorde er hoop op misschien een vierde set of zelfs meer. Het bleek ijdele hoop, Sastamala scoorde onverstoord eerst de 22 en 23-20, daarna de 24-21 en maakte de set met 25-22 en de wedstrijd met 3-0 uit.

Sastamala scoorde blokkerend (11 om 5) meer eigen punten. Dynamo had aanvallend een puntje voordeel, maar op de foutenlast 6 punten nadeel. Gabriel Silva Franka werd met 17 punten topscorer, bij Dynamo maakte Yannick Bak de meeste punten. Totaal 12.